ZETApress

hírportál

Önkéntesek a gyermekkórházban

Az Ernst & Young segítségével megújult a Heim Pál Gyermekkórház kertje ? a tanácsadók egész napos önkéntes munkájával épült újjá a játszótér. A pihenő- és játszókert teljes újjáépítése beteg gyerekek gyógyulását szolgálja. A tanácsadó cég közel száz munkatársa dolgozott a kert felújításán.

Több millió forintos adományból megújult a Heim Pál Gyermekkórház játszó- és pihenőkertje. Az adományozó Ernst & Young nemcsak pénzzel segített, a világ egyik vezető tanácsadó cégének több mint száz munkatársa saját maga tette rendbe a régi játszóteret. A munkálatok kezdetén Harmat György, a kórház főigazgatója és Heim Pál, a névadó dédunokája köszönte meg az adományt, és üdvözölte a munkát végzőket.

Sok helyen szükség van segítségre, az egészségügyben különösen. A beteg gyerekeknél kiszolgáltatottabb helyzetben senki sincs. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Heim Pál Gyermekkórháznak szeretnénk segíteni. Az adomány értéke meghaladja a tízmillió forintot, de ennél is fontosabb, hogy munkatársaink közvetlenül, személyesen tudnak hozzájárulni a gyerekek gyógyulásához ? hangsúlyozta az Ernst & Young vezérigazgatója. Havas István hozzátette: az előző években két óvoda játszóterét is felújították a cég munkatársai. ? Az ilyen kezdeményezéseknek hatalmas összetartó ereje van. Mindenki szeret jót tenni, és azonnal látni, hogy munkájának eredménye van ? emelte ki Havas István.

Biztonságos játszóteret kapott a kórház

Az adomány részekét az Ernst & Young munkatársai teljes mértékben felújították a játszóteret. Több új játék került felszerelésre, egyebek mellett egy csúszdát és mászókát is tartalmazó játékvárat, mérleghintát, rugós játékokat és egy baba-játszóházat is kapott az intézmény. A leselejtezésre nem kerülő eszközöket és padokat is teljes mértékben felújították a cég munkatársai, csak a padok rendbehozatalához mintegy ötven liter festéket használtak fel. Kicserélték a talaj legfelsőbb rétegét is, a több mint tíz köbméter friss földnek és a több zsák fűmagból néhány héten belül új pázsit alakul ki a kórház játszóterén. A munkálatoknak köszönhetően, a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő játékokat kapott az intézmény.

Az összefogás ereje az egyik legfontosabb érték. Heim Pál, a Heim Pál Gyermekkórház névadójának dédunokája példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, és reményét fejezte ki, hogy mások is kedvet éreznek majd ahhoz, hogy a gyerekek számára élhetőbb környezetet teremtsenek. ? A közösségi összefogás ereje sokat adhat ? hangsúlyozta a dédunoka.

A Heim Pál Gyermekkórház

A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő Heim Pál Gyermekkórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, több szakmában csak itt van gyermekellátás. Az intézményben 21 fekvőbeteg osztály és 80 szakrendelés működik. A kórházban dolgozó szakemberek munkáját korszerű diagnosztikai háttér támogatja. Éves szinten mintegy harmincezer fekvőbeteg és több mint 370 ezer járóbeteg-ellátására, gyógyítására kerül sor.

A Heim Pál Gyermekkórház élen jár a tudományos munkában is, ezt jelzi, hogy 20 orvos rendelkezik tudományos fokozattal. A kórházban működik egyebek mellett Magyarország egyetlen gyermek bőrgyógyászati, ortopédiai, szemészeti, urológiai és gyermek toxikológiai osztálya.

Országos szintű segítséget jelent a mostani felújítás ? az Ernst & Young adománya ?, hiszen a Heim Pál Kórház jellegéből és funkciójából adódóan nemcsak a kerületből, illetve a fővárosból, hanem az ország minden részéből és sok esetben a környező államokból is fogad beteg gyerekeket ? hangsúlyozta Harmat György, az intézmény főigazgatója.

Szóljon hozzá!