ZETApress

hírportál

Ajándék a csöppségeknek

Őrangyalok a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. A SOTE II. Számú Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek számára adtak át több mint százezer forint összértékű játékot és szórakoztató elektronikai cikket a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai.

A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt hónapokban, ezzel az akcióval is megemlékezve az idén zajló Önkéntesek Európai évéről. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében tavaly óta ötezer darab játékot gyűjtöttek a kollégák 25 gyermekintézmény kicsiny lakóinak.

A mai akció célja az volt, hogy mosolyt csaljon a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ápolt gyerekek arcára ? a pénzügyi vállalat munkatársai által felajánlott DVD és videó lejátszók, filmek, játékok az ő számukra teremtenek szórakozási lehetőséget, otthonosabb légkört. Az eddig gyűjtött ötezer játékból 25 gyermekintézmény kapott, melyből mintegy százat kaptak a Heim Pál Gyermekkórház betegei is.

Dr. Rényi Imre, a gyermekklinika egyetemi adjunktusa elmondta: ? Betegeink sok megpróbáltatáson mennek keresztül, ezért is nagy öröm, ha mosolyt láthatunk az arcukon. A felajánlott játékok és mesefilmek segíthetnek abban, hogy a gyerekek kiszakadhassanak a kórházban eltöltött idő és a kezelések által okozott fásultságból. A játék és az élmények nagymértékben hozzájárulhatnak a sikeres rehabilitációhoz.

Zakar György, az Tűzoltó utcai klinika javára folytatott gyűjtés kezdeményezője, a Provident flottaügyintézője hozzátette: ? Az akció először csak egy-két kolléga önkéntes felajánlásából indult, aztán a vállalat is a kezdeményezés mögé állt, munkatársaink pedig zsákszámra hozták a játékokat. Igyekeztünk olyan játékokat ajándékozni, amelyekkel biztos szívesen fognak majd játszani a gyerekek. Jó látni őket örülni, és jó érzés, hogy ebben mi is szerepet vállalhattunk.

Szóljon hozzá!