ZETApress

hírportál

Kórházfelújítás Dél-Budán

Megújulva fogadja a pácienseket a Szent Imre Kórház. Helikopter leszállóval, valamint Kardiometabolikus és Érrendszeri Centrummal is bővült Budapest kiemelt egészségügyi intézménye ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Tétényi úti kórházban.

Hivatalosan is átadták a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház felújított egységeit és új szárnyát. Dr. László Imre, a kórház főigazgatója és Dr. Szeneczey Balázs, a Főpolgármesteri Iroda vezetője vágta el a nemzetiszínű szalagot. A három évig tartó beruházás eredményeképpen a kórház területén létrejött az angiográfiás műtő, Speciális Intenzív Osztály, Belgyógyászati Mátrix Centrum, valamint új irodákkal és osztályokkal is bővült az intézmény.

A 6,8 milliárd forintos KMOP-4.3.1/A-2008-0002 számú projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósult meg, amelynek köszönhetően az egészségügyi központot több mint 14 200 m2 területen modernizálták, és csaknem 9200 m2-rel bővült az épületegyüttes.

Teljesen megújult a Szent Imre Kórház, amely nemcsak Dél-Buda, hanem a környező települések meghatározó egészségügyi intézménye is. A rekonstrukciónak köszönhetően a főváros egyik legmodernebb kórházaként működik, amely minden tekintetben biztosítani tudja az agglomeráció számára is a versenyképes és magas színvonalú ellátást. A projekt keretében felújították az A, C és R épületeket, valamint elkészült az új K épület is. A kórház érdeme, hogy a munkálatok során az intézmény zavartalanul működött, a három év alatt egyik részlegben sem kellett felfüggeszteni a betegellátást.

A beruházásnak köszönhetően a C épület rekonstrukciójával elkészült a Belgyógyászati Mátrix Centrum az angiológiai, kliniko-farmakológiai, kardiológiai, gasztroenteorológiai és neurológiai részlegekkel. A létesítmény tetején mostantól helikopter leszállópálya is a betegek rendelkezésére áll, amely nagymértékben elősegíti a sürgős esetek ellátását. A felújítás eredményeképpen az A épületben angiográfiás műtő, speciális intenzív osztály, továbbá irodák is kialakításra kerültek.

Az R épület felújításával megvalósult a járóbeteg-szakambulancia korszerűsítése, valamint itt található a központi labor, a központi gyógyszertár és az izotóp egység is. A K épület megépítésével egy teljesen új Kardiometabolikus és Érrendszeri Centrum is létrejött általános belgyógyászati és kardiológiai rendelőkkel, gasztroenteorológiai, nefrológiai, endokrinológiai és neurológiai egységekkel, ahol ugyancsak a legújabb technológiákat alkalmazzák.

A projekt keretében a fejlesztett területek komplex akadálymentesítése is megvalósult. A beruházásnak köszönhetően mind a négy épületben épületfelügyeleti rendszert telepítettek. Elkészült egy kiszolgáló közlekedési alagút, megtörtént az érintett térség parkosítása, illetve a kórház több részlegén nagy értékű orvostechnikai eszközök beszerzésére is sor került.

Szóljon hozzá!