ZETApress

hírportál

Az Eleven Team húsvétja

A legmeglepőbb Húsvéti ajándék: vegyen sikeresebb gyermeket saját magának! Nyolcvanezer figyelemzavaros gyermek szülei rettegnek a tanév végi bizonyítványtól már most.

Itt az ideje, hogy ne csak a tanulók, diákok gyengeségeit lokalizáljuk és azonosítsuk, hanem ugyanilyen intenzitással keressük meg az erős képességeket és ezekre alapozva érjük el a csúcsteljesítményüket ? javasolja az Eleven Team.

Okok a csüggedésre

A boldogság igénye, a boldogság keresése az ember alapvető törekvése. Miközben ezt tudjuk és hirdetjük, úgy akarunk gyermekeknek segíteni boldogságuk megtalálásában, hogy a deficitjeiket hangsúlyozzuk, a gyengeségeikre figyelünk, a hibáikat jelöljük be pirossal a dolgozataikban, ahelyett, hogy a jó megoldásaikat jelölnénk be a leghangosabb színnel, a narancssárgával: Ezt figyeld! Ezek a jó megoldásaid! Ezt nézd meg, ezeket olvasd át újra, rögzítsd! Hívjuk fel a diákok figyelmét a jó megoldásaikra, a jó teljesítményeikre, hiszen úgyis ebből fognak majd megélni a munkaerőpiacon egyszer. Forduljunk szembe a hagyományos szemlélettel, mert a negatív visszatükrözés nem lendületet ad, hanem lendületet fékez.

75-80 ezer tanuló küzd figyelem zavarral és ezért okos, értelmes gyermekek szülei már most a tanév végi bizonyítvány miatt stresszelnek, konfrontálódnak a pedagógusokkal, saját gyermekeikkel. Több tízezer család estéi szólnak a sikertelen tanulásokról és a családon belüli tanulás-konfliktusokról.

Van megoldás!

Az Eleven Team Alapítvány olyan szervezet, amely az átlagostól eltérő tanulási képességű gyermekekre koncentrál és nem betegség szemlélettel közelíti meg Őket. Kidolgoztak egy csúcsteljesítményeket generáló Navigátor Programot, amivel a résztvevő gyermekek, fiatalok új esélyt kapnak saját csúcsteljesítményeik eléréséhez kicsi külső segítséggel és nagy belső erőtartalékjaik mozgósításával. Ezt a programot neuropszichológiai-pedagógiai alapokon építették fel.

Április 6-án és 7-én délután 14 órától 17 óráig ingyenes Teszt Napokat tartanak, melyek célja a sikeres tanév végi bizonyítványhoz szükséges csúcsteljesítmények elérése és azok korlátainak feltérképezése a hozzájuk ellátogató 7-18éves tanulóknál, diákoknál. A Teszt alkalmával azt vállalják, hogy 2 óra alatt feltérképezik a diák tanulási szokásainak legerősebb és leggyengébb pontjait, megoldásokat kínálnak a szüleiknek.

Az Eleven Team Alapítvány

Magyarországon az eleven gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok és a gyermekek életminőségének, körülményeinek javítása, társadalmi integrációjuk segítése többek között különböző programok megvalósításával. A szervezet szakemberei megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják az átlagostól eltérő képességeik előnyeit a mindennapokban is kamatoztatni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni.

Különböző tréningek és szabadidős programok során továbbfejlesztik a hiperaktív gyermek ?sikerteljesítményeit?, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre. Az Eleven Team Alapítvány szakértői folyamatosan tájékoztatják a hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, következményekről vagy eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

Szóljon hozzá!