ZETApress

hírportál

Egészségolimpia Óbudán

Folytatódik az Óbudai Egészségolimpia. Ingyenes szűrőrendezvények és szórakoztató családi programok a Szent Margit Rendelőintézet szervezésében. Idén tavasszal március 11-én, 19-én, 26-án, valamint április 2-án és 9-én várja Budapest lakosait az Óbudai Egészségolimpia ? tudtuk meg Baji Évától.

Az EGT-Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósuló programsorozatot a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet szervezi. A tavaszi szűrő-és egészségnapokon az érdeklődők az ingyenes egészségügyi szűrések mellett szórakoztató családi programokon és gyermekfoglalkozásokon vehetnek részt.

2011-ben folytatódik a Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által szervezett, az EGT-Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósuló Óbudai Egészségolimpia. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a kerület lakosai felismerjék, egészségük megőrzése és a betegségek elkerülése rajtuk múlik; hosszú távon pedig a megelőzhető betegségek miatti halálozás csökkentése, valamint rendszeres állapotfelmérés biztosítása a III. kerületiek számára.

A Óbudai Egészségolimpia tavaszi rendezvényei során a szakemberek elsősorban a prevencióra helyezik a hangsúlyt. A Szent Margit Rendelőintézet (Budapest III. Vörösvári út 88-96.) március 11-én 8 és 13 óra között hallásszűrést szervez a 3 és 50 év közöttiek körében, ahol a részvétel előjegyzéshez kötött. A március 19-i Egészségnapon 9 és 16 óra között egészségügyi szűréseknek, szórakoztató családi programoknak és gyermekfoglalkozásoknak ad helyet az intézmény.

A rendezvénysorozat március 26-án az Óbudai Életmód és Sportnaphoz csatlakozva a Laborc utca 2-ben található Barátság Szabadidőparkban, majd április 2-án és 9-én 9 és 16 óra között ismételten a Szent Margit Rendelőintézetben folytatódik, ahol az egészségügyi szűrések mellett a kikapcsolódni vágyókat családi és gyermekprogramok várják. A programmal, a rendezvényekkel kapcsolatban bővebb információt talál a weboldalon.

Szóljon hozzá!