ZETApress

hírportál

Ízletesen a TEFAL-tól

A TEFAL Táplálóan és Ízletesen program célja, hogy az egészséges étkezés céljából ne kelljen lemondani az evés élvezetéről. A program alapgondolata: A táplálkozás több mint tápanyagfogyasztás! ? tudtuk meg a délelőtti sajtóebéden a Művészetek Palotája Bohém éttermében.

Egészséges táplálkozás alatt nem csak a változatos és kiegyensúlyozott étrendet értjük, hanem azt is, hogy az ételeket megfelelő konyhatechnikával tegyük élvezhetővé. Az alapanyagok elkészítési módja határozza meg, hogy az étel mennyire lesz tápláló és ízletes. Tekintettel a számtalan elkészítési módra és konyhaeszközre, a TEFAL egy egész termékcsaládot fejlesztett ki, melyek segítenek megőrizni az ételek tápanyagtartalmát és eredeti ízét. Míg a termékcsalád első tagja, az ActiFry, új technikát és új ízvilágot jelent az olajsütők között, addig a második, a VitaCuisine ételpároló az egészséges és az ízletes táplálkozás területén jelent újdonságot. A konyhatechnológiai innováció mellett elkötelezett TEFAL egyedi megoldásainak egészségre gyakorolt előnyei bizonyítottak, tudományos vizsgálatok támasztják alá.

A munkaebéd meghívott előadója Prof. Dr. Halmy László, az MTA doktora, a Magyar Elhízástudományi Társaság alapító elnöke, az elhízástudomány nemzetközileg is nagyra becsült szakértője volt, aki A rostdús táplálkozás helye az elhízás kezelésében címmel előadást tartott orvosoknak, táplálkozástudományi szakembereknek, és dietetikusoknak. Utána az ActiFry és VitaCuisine konyhaeszközökkel készített ebédet fogyaszthattuk el.

ActiFry

Az egyedülálló rendszerben, melyben a forró levegő a főzőtérben és a keverőlapátok mentén kering, 1 kg hasábburgonya elkészítéséhez csak 1,4 cl, egyszer használatos olajra van szükség, végeredményként pedig egyenletesen átsült hasábokat kapunk, amelynek zsírtartalma csupán 3% (sütés 55%-os tömegcsökkenésig; 1,4 cl olaj felhasználásával).

Technikai előnyök: Egyedülálló, szabadalmaztatott rendszer, melynek köszönhetően a forró levegő tökéletesen átjárja, és egyenletesen átsüti a sütőtérbe helyezett ételt.

A keverőlapátok (szabadalmaztatott technológia) finoman keverik az ételt és osztják el rajta az olajat. A mérőkanállal biztosítható, hogy pontosan a kellő mennyiségű olajat használjuk el. Az optimális sülés érdekében, automata ellenőrző kontrollálja a hőátadás módját és a hőfokot. A készülék hangjelzéssel figyelmeztet a főzési idő végére.

Dietetikai előnyök: Az ActiFry-ban sült burgonya zsírtartalma csupán 3%, a gyorséttermi sültburgonya 16%-os zsírtartalmával szemben. Elegendő egész kis mennyiségű, egyszeri felhasználású olaj hozzáadása, aminek következtében a zsírok részesedése a napi energiabevitelből 35% alá csökkenthető. Különböző fajtájú (olíva, napraforgó, repce, szőlőmag, kukorica), jó minőségű olajok használhatók, és minden sütéshez az eredeti csomagolásból származó, új adagot kell használni. Így az olaj minősége nem romlik, és a szervezet hozzájuthat a kiegyensúlyozott diétához, táplálkozáshoz szükséges, telített, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakhoz.

A készülékben nem csak burgonya, hanem ropogós sült zöldségek, lágyan omlósra sütött húsfalatok, roppanósra sütött garnélarák, gyümölcsök is elkészíthető, amelyek elengedhetetlenek a teljes értékű, változatos étrend kialakításához, valamint a jó erőnlét és az egészség megőrzéséhez.

VitaCuisine

Az csúcstechnológiai kutatások terméke. A Vitacuisine párólóedény páratlan technikai adottságai révén, a táplálékban levő összes hasznos anyag megőrizhető. Az egymástól független, három főzőterű ételpárolóban egyszerre készíthető el a családi ebéd valamennyi fogása (hal, szárnyas, zöldség, gyümölcs), méghozzá úgy, hogy az összetevők megőrzik ízüket és zamatukat, nem veszik át egymás illatát.

Technikai előnyök: Az egymás mellett lévő 2 kosárból a főzés közben keletkező nedvek rögtön a gép alsó részében elhelyezkedő, lecsöpögő tálcába jutnak. A kosarak felett helyezkedik el a főzőtálca, így ezen másik fogás készíthető. A főzés közben keletkező nedvek a tálcában maradnak, nem csöpögnek rá a főzőkosarakban levő ételre. A főzőtálca mindkét oldala használható főzésre. Míg a hal, a hús a tálca egyik oldalán saját levében, szószban párolódik, addig a másik oldal használatakor az étel hagyományos gőzöléssel készül.

Az egyedülálló Vitamin Plusz funkció és a gőzzel főzéssel számos pozitív hatása tapasztalható: a főzési idő lerövidül, a főzési hőmérséklet sosem haladja meg a 100°C fokot, továbbá az étel nem merül vízbe.

Dietetikai előnyök: A VitaCuisine-nel készített teljes értékű, kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlenül fontos az egészségmegőrzése és az elhízás megelőzése érdekében. A magas hőfokon (100°C), gyorsan elkészített ételek vitamin és antioxidáns tartalma jobban megőrződik.

A VitaCuisine könnyen elkészíthető és finom halételek valamint zöldségfélék fogyasztására ösztönöz. Ennek köszönhetően a nem elegendő omega-3 zsírsav bevitel növelhető. A VitaCuisine-nel egyszerűen és gyorsan készített finom, ropogós, zamatos zöldség és gyümölcs fogyasztása megnövekszik.

Szóljon hozzá!