ZETApress

hírportál

Pécsi sugarak

A daganatok sugárkezelésének legkorszerűbb berendezése, a Novalis TX? lesz Pécsett. Ma a PTE Onkoterápiás Intézetében műszaki beüzemelésre került a rákkezelésben kiemelkedő hatékonyságot biztosító sugárterápiás lineáris gyorsító berendezés ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A Novalis TX? típusú berendezést mérnökök telepítették kéthónapos munkával, majd délelőtt átadták az egyetem részére a klinikai használatbavételhez szükséges bemérések elvégzésére. Az első daganatkezelések várhatóan áprilisban kezdődhetnek meg.

A készülék a legkorszerűbb és legpontosabb sugárterápiás és sugársebészeti eljárások mellett a kezelések sebességét tekintve is egyedülálló. Ennek eredményeként a Novalis TX? a daganatok sugárkezelésének világszinten jelenleg egyik legkorszerűbb berendezése, mely a legspeciálisabb tumor-kezelési technikákat is lehetővé teszi. A készülék kiemelkedő fontosságú szerepet tölthet be többek között a hazai gyermekdaganat, agydaganat, tüdődaganat és minden olyan kezelés esetén, ahol a lehető legnagyobb pontosság, besugárzási teljesítmény, valamint az elmozduló daganatok képalkotással vezérelt sugárterápiájára van szükség.

Szóljon hozzá!