ZETApress

hírportál

Reszkess, diabétesz!

Egyesített erők a diabétesz ellen ? stratégiai együttműködést indít a Boehringer Ingelheim és az Eli Lilly. A két nagy múltú vállalat úgy döntött, hogy közös diabétesz portfoliót hoz létre, amely négy, közép- és végső fejlesztési stádiumban lévő hatóanyagot foglal magában.

Céljuk, hogy együttes erővel olyan modern anti-diabetikus terápiákat fejlesszenek ki, amelyek megoldást jelenthetnek a globálisan egyre nagyobb problémát jelentő cukorbetegségre. Egyesítve a Lilly 85 éves szakmai tapasztalatát a cukorbetegség gyógyításában a Boehringer Ingelheim innovatív megoldásaival, sikerült létrehozni az egyik legteljesebb és legígéretesebb diabétesz portfoliót, amely több terápiás alternatívát is kínál a betegek és orvosaik számára.

A stratégiai együttműködés a két kutatás-orientált vállalat két-két hatóanyagát érinti, valamint egy ötödik hatóanyag is szerepel opcionálisan a megállapodásban, amelynek fázis II-es vizsgálatait egyelőre a Lilly végzi. A megállapodás értelmében ezen molekulák fejlesztése és kereskedelmi forgalomba hozatala mostantól közösen történik ? tudtuk meg Környei Ágnestől.

Nagyon örülünk, hiszen a Boehringer Ingelheimmel folytatott korábbi együttműködésünk is sikeres volt ? mondta John C. Lechleiter, Ph.D., a Lilly elnök-vezérigazgatója. ? A közös munka eredményeként a gyógyszeripar egyik legátfogóbb diabétesz kutatás-fejlesztési programját hozzuk létre. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Lilly számára, hogy kiszélesítsük a cukorbetegségben szenvedők számára rendelkezésre álló gyógyszer-kínálatunkat, és erősítsük pozícióinkat a cukorbetegek ellátásában.

A Boehringer Ingelheim és a Lilly stratégiai szövetsége a cukorbetegség terápiájában meghatározó, ezáltal a Boehringer Ingelheim új terápiás területre lép be olyan innovatív hatóanyagokkal, amelyek eddig nem tartoztak a vállalat által kutatott és fejlesztett területbe. Ez az együttműködés előnyös mindkét fél számára, mivel a Lilly a cukorbetegség kezelésében szerzett tapasztalatát és fejlesztéseit egyesíti a Boehringer Ingelheim legmodernebb, késői fázisvizsgálatok stádiumában levő hatóanyagaival ? fűzte hozzá prof. Andreas Barner, a Boehringer Ingelheim igazgatótanácsának elnöke.

A cukorbetegség visszaszorítása nagy kihívást jelent az orvostudomány számára, amely mintegy 285 millió embert érint világszerte, ebből több mint félmilliót hazánkban. Hozzávetőlegesen a betegek 90 százalékának 2-es típusú cukorbetegsége van, és a jelenleg alkalmazott gyógyszeres kezelési módok mellett a betegek egy része nem éri el a kívánatos anyagcsere-helyzetet, ezért az újabb kezelési lehetőségek kifejlesztésének különösen nagy jelentősége van.

A Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim vállalatcsoport a világ 20 vezető gyógyszeripari vállalatának egyike. A németországi Ingelheimban található székhelyű vállalat a világ 50 országában 142 leányvállalattal rendelkezik, és 41 ezer-ötszáz alkalmazottat foglalkoztat. 1885-ben történt alapítása óta a családi tulajdonú társaság elkötelezett az új, nagy terápiás jelentőségű termékek kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása iránt a humán és állatorvosi gyógyászat terén egyaránt. További információ a vállalatról idekattintva olvasható.

A Lilly diabétesz kezelésében elért eredményei

A Lilly világszerte több mint 85 éve tölt be úttörő szerepet ágazatvezető terápiás megoldások kifejlesztésében, ezzel támogatva a cukorbetegséggel élő emberek kezelését. A Lilly 1923-ban vezette be a világ első kereskedelmi forgalomba hozott inzulinját, és azóta is meghatározó szerepet játszik a cukorbetegség gyógyszeres kezelésének kutatásában valamint az adagolóeszközök fejlesztésében. A Lilly abban is elkötelezett, hogy a gyógyszeres kezelésen túl olyan lehetőségeket is keressen a cukorbetegek támogatására, mint például beteg-oktatás vagy betegsegítő programok. A Lilly szívén viseli minden egyes cukorbetegségben szenvedő beteg sorsát. További információk idekattintva találhatók.

Az Eli Lilly and Company

A Lilly egy kutatás-orientált vállalat, amely a világszerte saját laboratóriumból kikerülő kutatási eredmények alapján, valamint elismert tudományos szervezetekkel folytatott együttműködések útján folyamatosan fejleszti és bővíti portfólióját. Az indianapolis-i székhelyű Lilly gyógyszereivel és szakmai tapasztalata átadásával a világ számos, legsürgetőbbek közé tartozó egészségügyi szükségletére ad választ. További információ weboldalukon olvasható.

Szóljon hozzá!