ZETApress

hírportál

Ajándék a kicsiknek

Egy nagy doboznyi szeretet a gyerekeknek. Országszerte 22 kórház ? köztük három fővárosi ? kap a K&H bankfiókokban gyűjtött könyvekből és játékokból ? tudtuk meg kora délután a ferencvárosi szívkórházban, ahol a legkisebbeket inkubátorban ápolják.

A K&H Gyógyvarázs program ez év őszén országszerte 22 bankfiókban ? köztük két fővárosiban ? gyűjtött gyermekkönyveket és játékokat a kórházban fekvő kis betegeknek. Az egyhónapos gyűjtési akció során összegyűlt több mint 5200 ajándékot 22 kórház gyermekosztályán osztják szét, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhet a meglepetésekből.

A K&H Csoport így kíván tenni azért, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz, és újra teljes életet élhessenek. A Fehérvári úti és az Ajtósi Dürer úti fiókban gyűjtött játékokból három fővárosi gyermekgyógyító intézmény részesül, köztük a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, ahol a mai napon került sor az ajándékok átadására.

A K&H Gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program harmadik éve szervez gyermekkönyv- és játékgyűjtési akciókat. Korábban általában néhány napon keresztül, illetve országszerte 1-4 helyen zajlottak egyszerre a gyűjtések, melyek során több mint 5500 könyv és játék gyűlt össze, 32 kórház gyermekosztálya számára.

A K&H Gyógyvarázs program az elmúlt 7 év során igyekezett nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki gyógyulásához is hozzájárulni. Tudjuk, hogy az ünnepek alatt még hosszabbnak tűnik a kórházban eltöltött idő, és még nehezebb elviselni a vizsgálatok okozta kellemetlenségeket. Annak érdekében, hogy karácsony előtt minél több kis beteg arcára mosolyt csalhassunk, ez év őszén országszerte 22 K&H bankfiókban gyűjtöttünk játékokat, gyermekkönyveket. Nagy öröm számunkra, hogy az ország második legnagyobb bankjaként olyan ügyfelekkel büszkélkedhetünk, akik szívesen áldoznak a gyermekek gyógyulásáért. Ezúton is őszintén köszönöm minden kedves adományozó ügyfelünknek, hogy országszerte összesen több mint 5200 db játékot és könyvet hoztak el a bankfiókokba, és járultak hozzá így a gyerekek felépüléséhez ? mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

Intézetünk a hazai szívbeteg gyermekek gyógyításának centruma. Az ellátás a terápia minden lehetőségére kiterjed, amit a világon végeznek, beleértve a szívtranszplantációt is. Magyarországon évente körülbelül 6-700 szívbeteg gyermek születik, a legenyhébb elváltozástól az igen komplexig bezárólag, akiknek harmadával már nagyon korán foglalkozni kell. Ez a megfigyeléstől a nagy kockázatot jelentő szívműtétig terjed. A gyermekek szívbetegségének gyógyításával hazánkban 60 éve foglalkozunk, 10 éve ebben a szép és korszerű intézetben. Eredményeink birtokában elmondhatjuk, hogy a betegek gyógyításában az európai élvonalban vagyunk. A gyermekeknek és szülőknek sok nehéz pillanatot kell megélniük és elviselniük az itt-tartózkodás alatt. A Gyermekszív Központ minden dolgozója erejével és lehetőségével próbálja a körülményeket barátságossá tenni, és a gyógyítás napjait megkönnyíteni. Az ünnepek, így különösen karácsony előtt még nehezebben telnek a gyógyulás napjai, s minden, ami ezt megkönnyíti, az segítséget ad ? mondta Dr. Oprea Valéria, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának osztályvezető-helyettes főorvosa.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs program a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben jár, hiszen 2007-ben a Gyermekszív Központ négymillió 999 ezer-kétszáz forintértékben kapott műszertámogatást, 2009-ben pedig a K&H Bank dolgozói járultak hozzá ajándékaikkal a kórház kis betegeinek gyógyulásához. A héten még a Fővárosi Heim Pál Kórházba, a jövő héten pedig a Semmelweis Egyetem Bókai úti I. Számú gyermekklinikájára viszik el az összegyűjtött ajándékokat.

A K&H Gyógyvarázs program

A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2010-ben hetedik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő és járó-beteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb ötmillió forintértékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre.

A program indulása óta nagy érdeklődésre tart számot, amit a beérkezett anyagok száma igazol, mivel a zsűri 2004-ben 65, 2005-ben 80, 2006-ban 101, 2007-ben 86, 2008-ban 87, 2009-ben 99 pályázatot értékelt. 2010-ben összesen 69 ? 15 budapesti és 54 vidéki ? gyermek-egészségügyi intézmény közül választotta ki a zsűri a nyertes pályázókat, és 9 intézmény között osztotta el a támogatásra szánt 25 millió forintot, amely így az ország 8 megyéjében segíti az orvosok és az ápoló személyzet munkáját. A K&H Gyógyvarázs indulása óta 319 millió forinttal segítette 107 intézmény (86 kórház és 21 mentőszolgálat) munkáját műszerekkel és orvosi berendezésekkel, melyből 175 millió forintot pályázat útján ítélt oda.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Póker a hotelben | ZETApress

Szóljon hozzá!