ZETApress

hírportál

Mentők komputerrel

Mikulás napján 33 darab számítógépet adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a Provident Pénzügyi Zrt. a saját gépparkjából ma délelőtt. A milliós értékű ajándékot Dr. Mártai István, az OMSZ főigazgatója vette át jelképesen Szirmák Botondtól, a pénzügyi vállalat vezérigazgatójától.

A 33 darab korszerű számítógép jól jött az OMSZ-nak. ? Az adomány segít a számítógépparkunk fejlesztésében. A pénzügyi vállalat által felajánlott milliós értékű adomány az európai uniós forrásokból történő fejlesztések megvalósulásáig jelentős mértékben javítja a mentők informatikai infrastruktúráját ? mondta el az ünnepélyes átadóünnepségen Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR igazgatója.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR igazgatója elmondta: ? A felajánlott számítógépek jelentős mértékben korszerűsítik a régóta fejlesztésre szoruló gépparkunkat. Az Országos Mentőszolgálat uniós forrásokra is pályázott, a 4,1 milliárdos támogatási szerződést augusztusban írtuk alá, a teljes informatikai megújítás várhatóan 2012 elejére valósulhat meg. Ebben az átmeneti állapotban nagy segítséget jelentenek a Provident által adományozott gépek.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója hozzátette: ? A mentőknek nyújtott támogatási akciónk szorosan kapcsolódik a Provident Társadalmi Felelősségvállalás Programjához. Tavaly 23 darab számítógépet ajándékoztunk civil szervezeteknek, vállalatunk a tavalyi évben összesen közel 30 millió forinttámogatást nyújtott különböző célokra, dolgozóink pedig több mint kétezer napnyi önkéntes munkával segítették a helyi közösségeket.

Szóljon hozzá!