ZETApress

hírportál

All in a daganatos gyerekekért!

A Full Tilt Poker.com Red Pro csapatának egyik magyar tagja, Kaló Dénes is részt vett az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány által megrendezett jótékonysági pókerversenyen! A profi és amatőr játékosok 25 kisgyermek lappföldi kirándulását támogatták.

A lassan már hagyományossá váló jótékonysági pókertornára november 19-én este került sor. A helyszínt a belvárosi Hotel Benczúr biztosította, ahol 18:30-tól lehetett élesíteni a lapokat és játszani egy igazán jó ügy érdekében.

Az évente többször megrendezésre kerülő jótékonysági pókerversenyt az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány ? kiemelkedően közhasznú szervezet – hívta életre. Az alapítvány azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyos tumoros, daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását.

Mint minden évben, így 2010-ben is egy konkrét célra fordítjuk a pókerversenyen befolyt adományokat. A felajánlott nevezési díjakat ? amelyből múlt pénteken összesen 250 ezer forint gyűlt össze ? a november 25-e és 30-a között zajló Mikulás-kirándulásra fordítjuk, amelynek keretében 25 daganatos betegséggel megküzdött kisgyermeknek nyílik lehetősége, hogy a Lappföldre látogatva találkozhasson az igazi Mikulással ? nyilatkozta Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke. A kirándulásról élő útinapló idekattintva olvasható.

A versenyre bárki jelentkezhetett, egyrészt az, aki a gyerekeken akart segíteni, másrészt az is, aki olyan élő pókerlegendákkal kívánt egy asztalhoz ülni, mint a Full Tilt Poker.com profija Kaló Dénes. Kaló Dénes Magyarország legsikeresebb élő pókerjátékosa és a Full Tilt Poker.com online pókerterem egyik magyar profija Kwaysser Valdemár Ákos, alias Luigi mellett. A magánéletében brókerként tevékenykedő pókeres Kaló nem először ült jótékonysági pókerverseny asztalához. Szívügyének tekinti a beteg gyermekek támogatását.

Mindig nagy öröm, amikor embereken, főleg ha arra rászoruló gyerekeknek segíthetek. Minden évben szívesen veszem az alapítvány felkérését ezekre a jótékonysági pókeres rendezvényekre. Így próbálok hozzájárulni ahhoz, hogy ezeknek a beteg gyerekeknek egy kis vidámságot és harmóniát vigyünk az életébe ? mondta Dénes. Luigi igaz most nem tudott részt venni az eseményen külföldi elfoglaltsága miatt, de korábban többször is részt vett már a nemes ügyek támogatásában.

Szóljon hozzá!