ZETApress

hírportál

Vészhelyzetben az OMSZ új hétmilliós műszerei

Hétmilliós forintértékben adományozott életmentő műszereket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) számára a BASF Hungária Kft. A tegnap átadott három defibrillátor megegyezik a Vészhelyzet című, amerikai kórházsorozatban látható Medtronic újraélesztő készülékekkel. Ezeket a ?90-es évek végétől gyártják Indianapoliszban, legalább tízezer hasonló van belőlük a világon, s a most átadott termék már a negyedik módosítása a sorozatnak.

Az új műszerek üzembe helyezésével elmondható, hogy az OMSZ mind a 150 darab eset-rohamkocsija a legmodernebb életmentő eszközökkel van felszerelve. Tavaly az OMSZ több tízmillió forintértékben kapott pénzügyi támogatást, valamint orvosi eszközöket különféle cégektől és szervezetektől. A BASF által adományozott defibrillátorok a legjobb kezekbe kerülnek. A mentőket csak tavaly hatszázezer esethez riadóztatták és a mentőszolgálat felkészült szakemberei ezrek életét mentették meg.

A Medtronic Physio-Control Lifepak 12-es típusú készülékek úgynevezett manuális defibrillátor/monitorok, azaz két funkciójuk van: egyrészt a monitorozás (például EKG- és vérnyomás-figyelés) másrészt manuális defibrillátorként a szakemberek életmentésre is használhatják. Az átadott készülékek a világ mentőszolgálatai által használt legközkedveltebb, legmodernebb műszerek közé tartoznak. Élettartamukat tekintve ezeket a műszereket 35 évre tervezték, de Magyarországon a szigorú szabályozás miatt maximum tíz évig lehetnek használatban.

A BASF tavaly decemberben döntött úgy, hogy a karácsonyi ajándékokra szánt összeg egy részét az OMSZ-nak adományozott életmentő eszközökre fordítják. Büszke vagyok, hogy magyar kollégáim egy ilyen nemes ügyet támogatnak. Remélem, hogy egyre több cég követi példánkat és áldoz többet közösségük megsegítésére ? mondta Stephan Kothrade, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A BASF nemzetközi szinten is egyre nagyobb mértékben járul hozzá a közösségek jólétéhez. Míg 2005-ben 56 milliót Eurót, addig 2006-ban világszerte már több mint 67 millió eurót költött a vállalat szponzorálásra és jótékonyságra.

A felajánlott defibrillátorokat gyártó Medtronic Hungária Kft. Physio-Control üzletága is hozzájárult a kezdeményezéshez azáltal, hogy a BASF-nek jelentős, készülékenként fél millió forintos árengedményt adott. A listaáron egyenként hárommillió forintértékű, új életmentő berendezéseket márciustól vethetik be a legsúlyosabb eseteknél. Dr. Göndöcs Zsigmond az OMSZ igazgatója tegnap ünnepélyes keretek között vette át a műszereket, s elmondta: Nagy segítséget jelent számunkra a BASF támogatása, hiszen igen drága, korszerű készülékekhez juthatunk, melyekkel pénzben kifejezhetetlen értékű segítséget tudunk nyújtani a közvetlen életveszélyben levő betegeinknek.

A BASF a világon

A BASF a világ vezető vegyipari vállalata ? The Chemical Company. Termékportfoliója a vegyszerektől, műanyagoktól a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF szinte minden ágazatban segíti ügyfeleit, partnereit az üzleti siker elérésében. Piacvezető, jó minőségű termékeivel és modern rendszer-megoldásaival nagymértékben hozzájárul a globális problémák elleni küzdelemhez, a klímaváltozás elleni harchoz, energia-hatékony technológiák és a táplálkozási, mobilitási problémákat célzó megoldások kidolgozásához. A több mint 95 ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat tavaly 58 milliárd eurós forgalmat bonyolított, a vállalatot a frankfurti (BAS), a londoni (BFA) és a zürichi (AN) tőzsdén jegyzik. További információk honlapjukon találhatók.

A BASF Magyarországon

A BASF Hungária Kft. a BASF AG leányvállalataként Magyarország jelentős vegyipari cégei közé tartozik. 1991 óta önálló kereskedelmi vállalatként működik. 2006-ban történt a Degussa építőipari kemikália üzletágának akvizíciója, ezt követően a hazai érdekeltség immár BASF Hungária Kft. Építési vegyianyag divíziójaként folytatja üzleti tevékenységét. A cégcsoport harmadik hazai vállalata, a solymári Elastogran Kemipur Poliuretán System Kft. termelő tevékenységet is folytat. A BASF három hazai leányvállalata jelenleg 133 főt foglalkoztat. A BASF Magyarországon 2007-ben 185,6 millió eurós árbevételt realizált, mely 2006-hoz képest 19,7%-os növekedést jelent. További információk magyarországi tevékenységükről weboldalukon érhetők el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Légi-mentők Budaörsön

Szóljon hozzá!