ZETApress

hírportál

Oroszlánok a Gyermekszemészetért

A Lions Club ősszel jótékonysági bált szervezett. A bevételéből félmillió forintot ajánlottak fel a nemes szívű oroszlánok, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház Szemészeti Osztályának a gyermekszemészet támogatására, tudtuk meg a kórház sajtósaitól.

A felajánlott összeget ünnepélyes keretek között Girhinyi Gyula , a Lions Club soros elnöke adta át a Jósa András Oktató Kórház főigazgatójának, Dr. Pikó Károlynak, és Dr. Deák Ágnesnek, a Szemészeti Osztály osztályvezető-helyettes főorvosának. A Lions Club egyedülálló módon, évről évre rendszeresen támogatja a Jósa András Oktató Kórházban folyó gyógyító munkát.

A klub olyan férfiakból és nőkből áll, akik önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat lakóhelyük és az egész világ emberi közösségei humanitárius szolgálatának szentelik. Jószolgálati tevékenységet folytatnak, pénzadományokat gyűjtenek és más emberbaráti szolgálatokat tesznek azért, hogy segítséget nyújthassanak a szükséget szenvedő embereknek, éljenek bárhol a világon.

A Lionok ?a világtalanok lovagjai?, a vakság ellen indított keresztes hadjáratban. Kiemelt tevékenységük a vakok és csökkentlátók ügyének szolgálata, sorsuk jobbítása. Különös figyelmet szentelnek a gyermekek életének javítására, ezért is került sor ennek a nagylelkű adománynak az átadására, melyet a Gyermekszemészeti Szakrendelőben használatos Tonopen ? gyermekeknél is könnyen alkalmazható szemnyomás-mérő készülék ? beszerzésére fordít az intézmény.

A Jósa András Oktató Kórház minden felajánlást, minden olyan adományt örömmel fogad, melynek segítségével közvetve vagy közvetlenül betegeink javát, gyógyulását, az eddigi erőfeszítéseinket is meghaladva szolgálhatja. Betegeik nevében ezúton is köszönik az oroszlánok elhivatott, segítőkész tevékenységét!

Szóljon hozzá!