ZETApress

hírportál

Öltözz kékbe!

A Diabétesz Világnapon a Nemzeti Színház melletti parkba várják a diabéteszeseket november 12-én, pénteken, csatlakozván ezzel a világnapi eseménysorozathoz. A parkban kék kört formálnak, amely a Diabétesz Világnap jelképe.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet a diabétesz korai felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. Az elsősorban szövődményei miatt veszélyes betegség közel négymillió életet olt ki évente, s hazánkban is mintegy 700 ezer embert érint.

A nyílt közösségi eseményre cukorbeteg egyesületeket, cukorbetegeket illetve családjukat és barátaikat is várják. A megmozdulást közös torna, egészséges étkezési tanácsadás és ételkóstoló, valamint számos érdekes program, meglepetés kíséri.

Találkozó péntek délelőtt 11 órakor a ferencvárosi Lechner Ödön fasor 6-os szám alatt, az I-es Millenium Torony 2. emeletén. A résztvevőket kérik, hogy lehetőség szerint kék ruhát vagy bármilyen kék kiegészítőt (sapka, sál) viseljenek. További információ az eseménnyel kapcsolatban a (06-1) 299-8900 telefonszámon kapható.

A felhívás közzétevője a Boehringer Ingelheim Gyógyszergyár, amely mint a diabetológiai gyógyszerkutatás és -fejlesztés iránt elkötelezett cég, kötelességének érzi a figyelem felhívását a diabétesz veszélyeire ? tudtuk meg Környei Ágnestől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Diabétesz Világnap | ZETApress

Szóljon hozzá!