ZETApress

hírportál

Máshol ültek az asztal köré

A Kossuth Klub sem engedélyezte a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerek-asztal tanácskozásának megtartását, jóllehet egy nappal korábban termet biztosított a civil szervezetek, szakszervezetek, vallásközösségek rendezvényének, adta hírül az EuroAstra.

A tegnapi döntésre azt követően került sor, hogy megtiltották a MÁV Kórházban mára tervezett rendezvényüket, közölte a Kerek-asztal szervezője péntek délután. A Szociális Kerek-asztal kénytelen volt rendezvényét újabb, immár a harmadik helyszínre áttenni: az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) belvárosi, Nádor utcai Nádor termében tartották meg az eredeti időpontban. Cser Ágnes elnök örömmel adott helyt a rendezvénynek, melyen maga is részt vett.

A MÁV Kórház igazgatósága még december 27-én engedélyt adott a Szociális Kerek-asztal tanácskozásának megtartására a Kórház II. emeleti Tanácstermében, de az igazgató döntését felülbírálta Dr. Szilvásy István, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója, mert ? a kormány illetékeseivel egyetértésben ? politikai indíttatásúnak minősítette a civil szervezetek, szakszervezetek és egyházi közösségek tanácskozását.

Szilvásy István nevében helyettese, Grósz Andor dandártábornok csütörtökön délután a Szociális Fórumhoz faxolt üzenetében azzal az érvvel vonta vissza az engedélyt, hogy ?a volt MÁV Kórházat is magában foglaló Állami Egészségügyi Központ a hatályos jogszabályok rendelkezései értelmében semmilyen politikai célú rendezvényt nem támogathat?.

Szóljon hozzá!