ZETApress

hírportál

Tangyógyszertár Szegeden

Tangyógyszertárat avatnak október 14-én, csütörtökön 10 órakor az SZTE Gyógyszerész-tudományi Karának Eötvös utcai Dékáni Hivatalában ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Kar korábbi könyvtárából kialakított helyiség alkalmas a gyógyszertári betegellátáshoz, elsősorban a gyógyszer-információ megfelelő átadásához kapcsolódó tevékenységek gyakorlására szituációs feladatok segítségével. A gyógyszerészhallgatók nemcsak tipikus gyógyszerészi gondozási problémákkal szembesülhetnek így, hanem a gyakorlatok után közösen elemezhetik a feladatok megoldásának pozitív és negatív részleteit.

A tangyógyszertár Prof. Dr. Novák István, a Kar egykori dékánjának és tanszékvezető egyetemi tanárának nevét veszi fel. A helyiséget Prof. Dr. Fülöp Ferenc akadémikus, egyetemi tanár, a Gyógyszerész-tudományi Kar dékánja avatja fel.

Dr. Somfay Attila: COPD ? az alattomos gyilkos

A Szabadegyetem Szeged VI. előadássorozat keretein belül szeptember 13-án, szerdán 18 órától Dr. Somfay Attila, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanárának előadását tekinthetjük meg COPD ? az alattomos gyilkos címmel a megszokott helyszínen, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében. Az előadás látogatása ingyenes.

Előadóink rövid bemutatását és az előadások előzetesét idekattintva találhatják meg. Az előadás televíziós felvételét online vetítés formájában ugyanitt a Program menüpont alatt tekinthetik meg az előadást követő hét elejétől, illetve az előadás utáni pénteken és vasárnap a Városi Televízió adásában.

Szóljon hozzá!