ZETApress

hírportál

A gyógyító réz

A réz gyógyító, egészségvédő, betegség megelőző hatását már több ezer éve ismeri az emberiség. Már a templomok kilincsei is rézből készültek, pedig akkor még nem volt ismert a réz vírus, baktérium és gombaölő hatása ? tudatta Kovács Aranka designer.

Az elmúlt évtizedek folyamán, sajnálatos módon a réz feledésbe merült. A rézedényeket felváltották a krómacél, műanyag és üvegből készült edények, tálak. A rézből készült ajtókilincseket műanyagra cseréltük, a nagymama rézmozsarát pedig csak díszként használjuk a legfelső polcon. Rézgáliccal pedig már alig permetezünk. Így lassan, de biztosan kialakult a rézhiány a szervezetünkben. Szervezetünk rézszükségletének legfeljebb csak a 30%-át tudjuk az élelemmel fedezni. A bőrrel érintkezve a réz, akár 100%-ban is felszívódik a szervezetünkbe.

A réz hiánya számos bajt okozhat: vérszegénységet, vérnyomás-problémákat, keringési zavarokat, csontritkulást, gerincproblémákat, reumás és ízületi fájdalmakat, idő előtti őszülést, hajhullást, magas koleszterinszintet, fejfájást, álmatlanságot, terhességi problémákat, és fáradtságot. A réz áldásos hatásáról több ezer kutatási eredmény és tanulmány számol be, de mégis valahogy nem aknázzuk ki teljesen a kínálkozó lehetőségeket.

Hinné-e az ember, hogy a szervezete számára az arany, ezüst és a réz között a réz a legértékesebb fém? Hiszen a szervezetnek még a vas felszívódásához is rézre van szüksége. Való igaz a mondás, mely szerint a téma az utcán hever. Mindig valami probléma felismerése hajt az újabb ötletek felé, hogy keressem a megoldást. Létezik, a világon is csak néhány helyen gyártott réztextil, amelyet ha a ruházatban alkalmazom, ott fejti ki gyógyító, egészségvédő, betegségmegelőző hatását. A réz normalizálja a vérnyomást, serkenti a vérkeringést, és nem utolsósorban fájdalomcsillapító hatású. Kedvenc szlogenem: Divattal az egészségért!

A piacon vásárolva, elnéztem a didergő, hajlott hátú, gerincbetegségtől szenvedő, cipekedő eladókat. Ekkor terveztem meg a dupla polár-anyagból egy mellényt, aminek a vállán és a gerinc mentén T-alakban helyeztem el a réztextilt. A nehéz iskolatáskát cipelő gyermekeknél is ezt a megoldást választottam, hiszen a háton viselt nehézsúly később gerincproblémákhoz vezethet. Sapkákat, kalapokat és sálakat is réztextillel készítem, ezért szinte soha nem alakul ki fejfájás, illetve rövid időn belül elmúlik a fájdalom.

A réz másik különleges hatását, az elektroszmog elleni védőhatását is igyekszem kiaknázni. Olyan telefontokokat készítek, amelyek nagyban csökkentik a mobiltelefon káros sugárzását, miközben állatformájával felhívja a figyelmet az állatok szeretetére és védelmére.

Nemcsak az idősek csontritkulásának megelőzésére, hanem a kismamáknak a magzat elektroszmog elleni védelmére és a fejlődéséhez is óriási szükség van a réz áldásos hatására. A cipőtalp betéteknél szintén kívánatos a réz alkalmazása, hiszen gomba és baktériumölő hatása által nem alakulhat ki a kellemetlen szag, miközben a réz hő tükörként is szolgál.

Hogy a divatban minél szélesebb körben tudjam a rezet alkalmazni, kikísérleteztem egy technológiát, melynek alkalmazásával valamennyi felhasználási területét nemzetközi jogvédelem alá helyeztem. További érdekességek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Cica-kutya fekhelyek | ZETApress

Szóljon hozzá!