ZETApress

hírportál

UNIQA az egészségért

Futurisztikus látványt nyújtó sajtótájékoztatón mutatkozott be az UNIQA Biztosító legújabb egészségmegőrző programja, a Mobil Egészségközpont. A speciális eszközökkel felszerelt kamionnak köszönhetően lehetővé válik számos orvosi vizsgálat azonnali, helyben történő elvégzése.

Az egészségmegőrzés fontos pillére az UNIQA filozófiájának, amely törekvés a széles élet- és betegségbiztosítási termékpalettán kívül a szolgáltatásokban is tükröződik. A prevenciós programok köre most egyedülálló kezdeményezéssel, a Mobil Egészségközponttal egészül ki. A speciális orvosi berendezésekkel felszerelt jármű egyenesen Németországból, a gyártósorról gördült Budapestre. A 16,5 méter hosszú, 2,5 méter széles, 4 méter magas járműszerelvény első pillantásra inkább űrhajóra, mintsem kamionra emlékezetet.

A feltűnő külső értékes belsőt rejt. A félpótkocsi nagy része mindkét oldalirányban kitolható, ezáltal közel 60 négyzetméter alapterületű modern rendelőintézet tárul a látogatók elé. A Mobil Egészségközpontban a következő vizsgálatok elvégzésére nyílik lehetőség: EKG Vicardio, hasi, szív és nyaki ultrahangos vizsgálatok, dermatoszkópia, látásvizsgálat, hallásvizsgálat, gerinc deformációjának MediMouse vizsgálata, belgyógyászati megelőző vizsgálatok, mobil mammográfiás vizsgálatok, csontsűrűség vizsgálat, allergiavizsgálatok, laborvizsgálatok (vérkép, májkép, TBC, Helicobacter pylori). A belső tér kellemes hőmérsékletéről padlófűtés, illetve klíma berendezés gondoskodik. A járművet felszerelték egy nagy teljesítményű áramfejlesztő berendezéssel is, az esetleges energiazavarok okozta hibák kiküszöbölésére.

Dr. Peter Eichler, az osztrák UNIQA Personenversicherung AG igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az UNIQA mint Ausztria vezető betegségbiztosítója, a szomszédos országokban is fontos és vezető szerepet kíván betölteni a betegségbiztosítások területén. Ebben segít az Európában is egyedülállónak számító, innovatív szolgáltatás, a Mobil Egészségközpont. A kamion a magyarországi bemutatkozás után több UNIQA-tagországba ellátogat és a vállalati ügyfelek körében szervezett egészségnapokon és lakossági rendezvényeken jelenik meg.

Társaságunk nem véletlenül az új generáció biztosítójaként azonosítja önmagát; új generációs szolgáltatásainkkal amellett hogy a biztonságot nyújtjuk ügyfeleinknek, arra törekszünk, hogy segítsünk valóra váltani a célokat. Az egészség megőrzése és az egészséges életmód kialakítása olyan feladat, amiért mindenkinek, a biztosítótársaságnak is tennie kell. A betegség-, baleset- és életbiztosítások mellett a kiegészítő szolgáltatásokat is fontosnak tartjuk. Pár évvel ezelőtt indítottuk útjára a VitalClub életmódprogramot, amelynek keretében eddig is szerveztünk tanácsadással egybekötött szűrőnapokat. A Mobil Egészségközponttal most még több, átfogó vizsgálat helyben történő, gyors elvégzése vált lehetővé ? ismertette a programot Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója a kamion bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón, ahol Lantai József járt és fényképezett.

A Mobil egészségközpontban elvégezhető vizsgálatok

EKG ? Vicardio: A Vicardio szoftver az EKG (elektrokardiográfia) jelek segítségével elemzi a szívizom összehúzódásából adódó elektromos feszültség változását a szívciklus során. A fokozott stressz által előidézett elváltozások a szív- és keringési rendszerben már panaszmentes embereknél is időben észlelhetőek.

Belgyógyászati megelőző vizsgálatok: Testnagyság, derékbőség, csípő-derék arány megállapítása.

Vérvizsgálatok: Vérkép, májfunkciók, vércukor, vérzsír: koleszterin, trigliceridek, DHL, LDL és vesefunkciós (Kreatinin) értékek meghatározása.

Spirometria: A spirometria, vagyis a légzésfunkciós vizsgálat segítségével a be- és kilélegzett levegő térfogatát és áramlási sebességét mérjük és grafikusan ábrázoljuk. Az eredményekből következtetni lehet a tüdő aktuális funkciójára, a hörgők esetleges szűkületére, és a légző izmok állapotára. A vizsgálat segíti a tüdő megbetegedéseinek diagnosztizálását, illetve alkalmas a betegség lefolyásának ellenőrzésére. A normálértékek kor-, nem- és testtömeg függőek.

Dermatoszkópia: A dermatoszkópia során a bőrt, annak felületi rétegein túl, egy speciális mikroszkóp segítségével vizsgáljuk meg, hogy az emberi szem számára láthatatlan elváltozásokat észleljük. Egyszerű és nem invazív vizsgálati módszer, mely különösen rosszindulatú daganatok (melanoma) korai felismerésére alkalmas.

Látásvizsgálat: A látásvizsgálat során a látás élességét és a kétszemes együtt látást vizsgáljuk. Továbbá ellenőrizzük a távollátást (hypermetropia) és a rövidlátást (myopia).

MediMouse: A MediMouse egy mérőeszköz, amely lehetővé teszi a gerincoszlop formájának és mozgékonyságának besugárzásmentes vizsgálatát. Scanner-je segítségével megrajzolható a gerincoszlop formája és elhelyezkedése a testben. A kapott értékek számítógépes elemzése kimutatja a gerincoszlop és a porckorongok esetleges túlterheltségét, illetve, hogy az izomzat a gerincoszlopot egyenletesen védi és tehermentesíti.

Testzsír százalék vizsgálat: Infravörös fény segítségével megállapítjuk a testzsír mennyiségét a teljes testtömeg arányában. A testsúly és a testmagasság középértékéből kiszámítjuk a Testtömeg indexet (BMI ? Body Mass Index). Továbbá a derék-csípő arányméréssel megrajzoljuk a testzsír eloszlási mintázatát. Ezzel a módszerrel megállapíthatjuk, hogy a hasi régióban mennyi egészségre károsító testzsír halmozódott fel.

Ultrahang: felső hasüreg, szív, artéria carotis: Az ultrahanggal specialistáink a májat, epehólyagokat, hasnyálmirigyet és ezek esetleges megbetegedéseit vizsgálják. Echokardiográfiával a szív ultrahangos vizsgálatát végezzük. Az ultrahang-hullámok segítségével láthatóvá válik a szív alakja, illetve a szívbillentyűk és a szívizom mozgása. A nyaki verőér ultrahangos vizsgálata megmutatja az érfalak meszesedésének fokát és más patológiás elváltozásokat.

Szóljon hozzá!