ZETApress

hírportál

A Fidesz a kórházzal játszadozik!

Napok óta várjuk, hogy a Fidesz helyreigazítása megjelenjen a csütörtöki Navracsics fórumot követően. Mivel ilyennel nem találkoztunk, úgy tűnik Navracsics és a Fidesz megyei vezetői komolyan gondolták a sajtótájékoztatón elmondottakat ? mondják a szombathelyi szocialisták.

Az még csak megmosolyogtató, hogy a Fidesz képviselői az elmúlt hetekben olyan ügyekkel kampányolnak a városban, amikhez semmi közük nem volt, vagy éppen szavazati többségükkel az utolsó pillanatig akadályoztak meg ? mint például a panelprogram, vagy a Fő téri felújítás második üteme ?, de az már felháborító, hogy a Markusovszky Kórház székhelyének a visszahozásával kampányolnak, amelyet ők vittek el Szombathelyről.

A megyei Fidesz vezetés a szombathelyi Fidesz vezetés hathatós támogatása mellett 2007-ben az általa irányított kórház székhelyét Szentgotthárdra menekítette, hogy Szombathely városa ne szólhasson bele a működtetésbe. Ennek negatív következménye, hogy egyre több a panasza a szombathelyieknek a kórházi ellátással kapcsolatban. Az elmúlt években többször is megígérték, hogy visszahelyezik a székhelyet és visszaállítják az általuk ellehetetlenített Konzultatív Tanácsot, de egyeikből sem lett semmi. Inkább gazdasági társasággá szervezték át a kórházat és így elvették az ott dolgozók közalkalmazotti jogviszonyból fakadó többletjogait. Ezt városunk megakadályozta volna!

Most sem azzal kampányol a Fidesz, hogy hogyan fejlesztené a kórházat és hogyan vonná be ebbe a várost, hanem azzal, hogy csak akkor kerül vissza Szombathelyre a kórház székhelye, ha az általuk favorizált jelölt nyer.

A választások előtt egy héttel a Fidesz még mindig titkolja programját a választók elől. Miközben az egészségügyi ellátás egy rendkívül fontos terület, amely leginkább összefogást igényel – a korábbi együttműködés eredménye az új sürgősségi tömb -, a Fidesz továbbra is játszadozik a szombathelyiek kórházával. Elutasítjuk, hogy ilyen módon teszi a Fidesz kampánytémává a kórházat!

Megígérjük a szombathelyieknek, hogy amennyiben újra bizalmat szavaznak Dr. Ipkovich Györgynek, elérjük, hogy ne más városokba kelljen kezelésre járniuk ? orvosaik tanácsára ? hanem minden területen minőségi egészségügyi ellátást kapjanak Szombathelyen. A kórházban dolgozóknak pedig megígérjük, hogy amennyiben újra működni kezd a Konzultatív Tanács, visszakapják az elvett jogaikat.

Elindítjuk az Egészséges Szombathely Programot. Kérjük, hogy ismerkedjenek meg vállalásainkkal, tekintsék meg programunkat, amely interneten idekattintva elérhető! ? mondta el az MSZP Szombathelyi Szervezete.

Szóljon hozzá!