ZETApress

hírportál

Testébresztő gyalogtúra

A Magyar Szabadidősport Szövetség a szeptember 5-én nagy sikerrel megrendezett Coca-Cola Testébresztő XII. Női Mozgásfesztiválja utáni újabb rendezvényével a gyaloglás szerelmeseit veszi célba. Október 9-10-én a világ 60 országához hasonlóan hazánkban is sort kerítenek a Világ Gyalogló Napra, vagy másképpen a World Walking Day-re.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiemelt rendezvénysorozata közé tartozó eseményt nemzetközi mozgalomként a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én. 1995-ben már a Föld öt kontinensén rendeztek gyalogló napot, míg hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Tavaly már a világ 82 országában került megrendezésre az esemény, amelynek közvetlen célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, a lehető legtöbb ember mozgósítása a rendszeres testmozgás érdekében. A közvetett cél pedig, hogy minél több településen rendezzenek Gyalogló Napot, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát. A gyalogolás az emberek többségének nem megerőltető, edzettséget nem igényel, a program pedig a túrázóknak és a kellemes sétát kedvelőknek egyaránt örömet jelenthet.

Az esemény ? melynek koordinációját, irányítását, s lebonyolítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, s annak helyi szervezői végzik ? a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban zajlik.

Résztvevő bárki lehet ? lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül ?, aki a nevezésben foglaltakat elfogadja, s hajlandó az ajánlott 5-10 km-es túratávon végiggyalogolni. Az esemény fontos kitétele, hogy futni tilos! A szervezők által megjelölt helyszínek idekattintva folyamatosan nyomon követhetők.

Szóljon hozzá!