ZETApress

hírportál

A részvétel is dicsőség Sanghajban

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. kétmillió forinttal támogatja az olimpiai keret kiutazását. A XII. Nyári Speciális Olimpia sportolói ünnepélyes keretek között tették le az olimpiai esküt a Köztársasági Elnök előtt hétfőn a Sándor-palotában. A díszes ünnepséget követően a Kékkúti Ásványvíz Zrt. képviselői a Theodora Jótékonysági Túra során összegyűlt adományt, kétmillió forintot ajándékoztak a Magyar Speciális Olimpia Szövetség részére. Az összeget a Szövetség a sanghaji világjátékokra bejutott, fogyatékkal élő sportolók kiutazási költségeire fordítja.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. ?Meríts az életből!? nyári termék promóciójának egyik különleges eleme, a Theodora Jótékonysági Túra az első olyan országos adománygyűjtés volt, amely a fogyatékkal élő magyar sportolók speciális olimpiai részvételéért folyt. Idén nyáron egy rögzített bicikli és jó néhány Theodora kincsesláda segítségével sok ezer embert kívántak rávenni arra, hogy egy kis mozgással ? biciklizéssel és kirándulással ? ne csak maguknak, hanem a Sanghajba készülő speciális olimpikonoknak is tegyenek jót.

A Jótékonysági Túra során néhány perces biciklizéssel bárki segíthetett, hiszen minden letekert kilométer után száz forinttal növelte az adomány összegét a palackozó cég. A biciklizés mellett az ország különböző turisztikai központjaiban kincskereső túrákat hirdetettek. Magyarország természeti kincseit felfedezve élményekhez és értékes ajándékokhoz juthattak a kalandorok. A megtalált ládák egyenként 17 ezer forintos támogatást is jelentettek a Szövetségnek. Az országos kincsvadászat és Theodora kerékpározás során így közel másfélmillió forint gyűlt össze. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezetése azonban úgy döntött, hogy ezt az összeget felkerekíti, és összesen kétmillió forintot adományoz a Sanghaji Olimpiára készülő sportolóknak.

A 12. Nyári Speciális Olimpia szeptember 27-e és október 12-e között zajlik. Hazánkat 11 sportágban 68 olimpikon képviseli majd. Magyarország ? az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően ? nagy létszámú kvótát kapott, ám a kiutazás tetemes költségét nehéz volt előteremtenie a Szövetségnek. A Theodora Jótékonysági Túra során összegyűlt adomány azt jelenti sportolóink számára, hogy a versenyek versenyén bizonyíthatnak, és dicsőséget hozhatnak az országnak. Valamennyi sportoló ? legyen az ép, vagy fogyatékkal élő ? számára a sportkarrier csúcsa ez. Azért példaértékű az összefogásunk a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-vel, mert rámutat: kis odafigyeléssel bárki tehet azért, hogy a fogyatékkal élő sportolók sanghaji szereplésénél ne a pénz, hanem a részvétel legyen a fontos, mondta Lengyel Lajos, az MSOSZ a csekk átadó ünnepségen.

A túra közvetlen kapcsolatot teremtett az egészséges emberek és a fogyatékkal élők ügye között. Azaz olyan témával szembesítette az embereket, amelyre a mindennapok során egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben figyelünk, mondta Dr. Szabó Balázs, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója az eseményen. A Társaság hisz abban, hogy akár a sport, akár a szabadidős és kulturális rendezvényeink segítenek átlépni azokon a láthatatlan és valós falakon, amelyek mindezidáig megakadályozták a fogyatékkal élő embertársaink teljes körű részvételét a társadalomban.

Az ásványvíz palackozó cég eltökélt szándéka, hogy az elkövetkezendő években is folytassa jótékonysági tevékenységét a speciális sportolók támogatására, egy példaértékű, és remélhetőleg hagyományteremtő kezdeményezéssel. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. együttműködése tavaly kezdődött, amikor két Theodora kerékpár járta az országot, hogy adományt gyűjtsön a fogyatékkal élő sportolók számára. A három hónapos akció végén a cég egymillió forintot adományozott a Szövetségnek.

Szóljon hozzá!