ZETApress

hírportál

Ligeti séta az egészségért

Szombaton az Európai Prosztata-tudatosság Napja alkalmából a Magyar Urológusok Társasága Nagyszabású rendezvényt szervez a Városligetbe Prosztata Nap 2007. címmel. 11 órakor sajtótájékoztatót tartanak a prosztata-problémák és ? ennek apropóján ? a férfi egészség társadalmi és tudományos vonatkozásairól, különös tekintettel a legújabb kutatási eredményekre, az aggasztó hazai halálozási adatokra és a tennivalókra.

Fél 11-kor indul a Petőfi Csarnoktól a Városligeti körúton a Városligeti Sörsátorhoz az a demonstratív menet, amit feldíszített locsoló-kocsik vezetnek. Ott lesz Fábry Sándor, Heilig Gábor, Pécsi Ildikó, Szilágyi Tibor, Szűcs Lajos és Török Ferenc is. A menetben vonulók ?Lőttek a prosztata-bajoknak? feliratú vízipisztolyt kapnak. Locsoló-kocsik hozzák a sztárokat a Szűrősátorhoz, akik ott szállnak le a kocsikról. A Sörsátornál az országos tisztifőorvos és Soma ? a nap háziasszonya ? közösen kísérik az első vállalkozót a vizsgálatra. A Sörsátor színpada előtt, szórakoztató programokat figyelve várakozhatnak az urak a szűrésre.

Az Európai Prosztata-tudatosság Napja alkalmából tart sajtótájékoztatót és szervez nagyszabású rendezvényt a Magyar Urológusok Társasága. Az alábbi témakörökben tájékozódhatunk: Miért tartotta szükségesnek létrehozni az Európai Urológus Társaság a Prosztata- tudatosság Napját? Mit takar a fogalom? Új utak és kutatási eredmények a dülmirigy betegségeinek orvoslásában. Az egyébként szintén romló európai tendenciákhoz képest melyek a magyar specifikumok? Miért és mennyivel rosszabb vagy más nálunk a helyzet? Miért van az, hogy hazánkban a prosztatarákban szenvedő férfiak 70 százaléka csak akkor kerül orvoshoz, amikor már kialakultak az áttétek?

Hogyan lehetséges, hogy az USA-ban és Nyugat-Európában ez az arány csupán 20 százalék? Miért sújt egyre több fiatalt a Kismedencei Fájdalom Szindróma? Melyek azok a jellegzetes férfi attitűdök, amelyek okán az erősebb nem képviselői mégiscsak jobban tartanak az orvostól, mint a nők? Milyen tévhitek élnek a magyar férfiakban a prosztata vizsgálattal, a gyógymódokkal és a műtéttel kapcsolatban? ? lásd: potencia! Magyar innováció a PSA gyorsszűrő készülék, mely a 77 Elektronika fejlesztése.

Előadók: Dr. Falus Ferenc, az ÁNTSZ tisztifőorvosa, Farkas László professzor, a Magyar Urológusok Társasága elnöke, Romics Imre professzor, Magyar Urológusok Társasága elnökségi tagja, Fábry Sándor, Pécsi Ildikó és Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft-től. Helyszíne a Városligeti Sörsátor szombaton 11 órakor, a séta után. Szívesen látják kollégáikat már fél 11-kor a Petőfi Csarnoktól induló sétán is. Újságírókat és támogató civileket egyaránt várnak!

Szóljon hozzá!