ZETApress

hírportál

Öt jó tanács a hőségben

A szokatlanul erős és hosszú ideig tartó kánikula alatt kiemelten fontos, hogy minden állampolgár tudja, hogyan védheti meg az egészségét. Daróczi Dávid kormányszóvivő ennek jegyében öt jó tanácsot adott a médiának, s rajtunk keresztül olvasóinknak. Íme a kínálat:

Igyanak sok folyadékot, akár a napi szokásos mennyiség kétszeresét is. Ne igyanak kávét, alkoholtartalmú italokat, de magas koffeintartalmú cukros üdítőt se. A gyümölcsök fogyasztása viszont különösen ajánlott.

Hőség idején lehetőleg tartózkodjanak árnyékos helyen, sőt, amennyiben lehet, menjenek klimatizált helyiségbe. Akinek nem klimatizált a lakása, az is hűvösebben tarthatja, ha napközben becsukja az ablakokat és behúzza a sötétítőfüggönyöket.

Lehetőség szerint ne menjenek ki a tűző napra a legforróbb időszakban, délelőtt 10 és délután 3 óra között.

Zuhanyozzanak langyos vízzel, napjában többször is, meg reggel és este is.

Figyeljünk oda a szokásosnál is jobban a környezetünkben élő idős és a beteg embertársainkra ? ők és a gyerekek viselik el a legkevésbé a hőséget.

Lassan egy hete tart a hőség Magyarországon. Az illetékes állami szervezetek eddig jelesre vizsgáztak felkészültségből. A tapasztalatok szerint, amennyire lehetett, az emberek is felkészültek a forróságra, amiben nyilvánvalóan szerepe van a sajtó munkatársainak, a tájékoztatás alaposságának is, írta a szóvivő. Az előrejelzések szerint a következő napokban nem várható drasztikus változás az időjárásban. Annak érdekében, hogy a veszélyt a lehető legkisebbre lehessen csökkenteni, a fenti öt jó tanácsot érdemes mindnyájunknak betartani!

Szóljon hozzá!