ZETApress

hírportál

Együtt élnek a kórral

Tegnap este 6 órakor a Bródy Sándor utcai Olasz Kultúrintézetben került sor az olasz író részvételével megrendezésre kerülő találkozóra, melyen Fabrizio Sparta: Egy nyár a szörnnyel ? Élni, sírni, nevetni a sclerosis multiplexszel című regényét mutatta be.

Az Olasz Kultúrintézet és a Radioinform.com által szervezett könyvbemutatón részt vett Salvatore Ettorre, az Olasz Kultúrintézet igazgatója, Fabrizio Sparta, a könyv szerzője, Domitilla Antilici, a könyv főszereplője, Faragó Rita, a Radioinform főszerkesztője, Máté Judit, a kötet fordítója, Farkasvölgyi Frigyesné, a Medicina Kiadó vezérigazgatója és Hirtling István, színművész.

A szerző saját feleségének betegségét írta meg. Olaszországban már 2004-ben megjelent, nálunk csak most adta ki a Medicina Kiadó. A fiatal pár megtanult együtt élni a betegséggel, közben már két gyermekük is született, akik ide is elkísérték szüleiket. A könyv a sorstársaknak adhat erőt a betegség elviseléséhez.

A rendezvényt fogadás követte, melyre számtalan büféújságíró is megérkezett. Szerettek volna mindannyian ingyenes sajtópéldányhoz jutni, de a csekély számú 130 oldalas könyvvel előbb a fizető vendégeket kellett kielégíteni. Mivel mindet megvásárolták, ők is-mi is hoppon maradtunk.

Szóljon hozzá!