ZETApress

hírportál

A saját egészségünk mindig zöldebb?

A Magyar Egészségügy Napján, ma debütált egy rendhagyó egészségmegőrző és betegségmegelőző kezdeményezés: a Béres Egészség Hungarikum Park. A belvárosi Erzsébet téren szakértők és orvosok adták át egymásnak a szót a rögtönzött színpadon, hogy jó tanáccsal segítsék mindazokat, akiknek nyáron is fontos az egészség megőrzése.

Az információs délelőttöt sorshúzás és a Gázsa együttes koncertje színesítették. Az eseményt jegyző Béres Egészség Hungarikum Program szándéka, hogy az ország különböző pontjain, szezonálisan változó témában rendezze meg a Parkot. A Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy az egészség nemzeti büszkeségünkké, igazi hungarikummá váljon.

Mint pár napja megírtuk, július elseje a jeles napok közé tartozik. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, ezért lett a Magyar Egészségügy Napja. Az ünneplés azonban érdeklődés hiányában eddig elmaradt, igaz, az egészségünk – felmérések szerint – erre nem is ad okot. Valami azonban elkezdődött. Az idén debütáló Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy ne az egészségtelenség legyen hungarikum. Jellemezzen minket inkább az, hogy mind egészségtudatosabb életmóddal csatlakozunk az európai országok élvonalához.

A program egy nemzeti mozgalommá kíván nőni, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki tenni szeretne azért, hogy az egészség értékké váljon. Idén elsősorban a magyar lakosságot leginkább érintő betegségek megelőzéséről és az egészségünk megőrzéséről nyújt hiteles, szakértőktől származó információkat. Hogy ezekre az információkra mennyire szükség van, azt a program által végeztetett kutatás, a magyaros egészségtudatot felmérő Béres Egészség Hungarikum Index is alátámasztja. Legfőbb megállapítása szerint ugyanis nem gondolkodunk tudatosan egészségünkről, keveset is teszünk érte, bevallásunk szerint mégis jobban vagyunk, mint az átlag. E probléma adta az ihletet a július 1-én induló információs kezdeményezés a Béres Egészség Hungarikum Park mottójához is: ??a saját egészségünk mindig zöldebb??.

Béres Egészség Hungarikum Park: terítéken az egészséges nyár

A belvárosi Erzsébet tér vasárnap délelőtt néhány órára Béres Egészség Hungarikum Parkká alakult át, ahol a betegségmegelőzésről és az egészségmegőrzésről szólt minden. A Béres Egészség Hungarikum Program nevében Dr. Béres József és Béres Klára 11 órakor köszöntötte a zöldben mindazokat, akik a nyári szezonban is egészségre törekszenek, és szívesen fogadtak szakértői tippeket, hogyan tegyék. Elhangzottak táplálkozási jó tanácsok, és a napfény szerelmeseihez is volt egy-két szava a bőrgyógyásznak.

A nyaralás veszélyeiről, és a hőség elleni védekezésről éppúgy beszélgettek, mint a biotermék vásárlás szabályairól, és arról, milyen sportot űzzünk a melegben, hogy fittek maradjunk. A közönség további szórakoztatatásáról TOMBOL Az EGÉSZSÉG címmel sorshúzás, egészséges nyeremények és a Gázsa együttes rövid koncertje gondoskodott. A Béres Egészség Hungarikum Park szakértői voltak: Györki Niké, dietetikus, Dr. Vernes Réka, háziorvos, Dr. Körmendy Miklós, bőrgyógyász, Dr. Roszík Péter, ügyvezető, Biokontroll Hungária Kht., Salga Péter, főtitkár, Magyar Szabadidősport Szövetség.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szép magyar ének a boltokban

Szóljon hozzá!