ZETApress

hírportál

Egészségnap vasárnap

Az V. kerületi Erzsébet tér július elsején, vasárnap délelőtt néhány órára Béres Egészség Hungarikum Parkká alakul át, ahol a betegségmegelőzésről és az egészségmegőrzésről szól minden. A program nevében Dr. Béres József és Béres Klára 11 órától várja a zöldbe azokat, akik a nyári szezonban is egészségesek szeretnének maradni, és szívesen fogadnak szakértői tippeket, hogyan tegyék. Elhangzanak majd táplálkozási jó tanácsok, és a napfény szerelmeseihez is lesz egy-két szava a bőrgyógyásznak.

A nyaralás veszélyeiről, és a hőség elleni védekezésről éppúgy beszélgetnek majd, mint a biotermék vásárlásáról, és arról, milyen sportot űzzünk a melegben, hogy fittek maradjunk. Az Erzsébet téri rögtönzött színpadon Fejős Éva újságíró kérdezi a meghívott szakértőket. A közönség további szórakoztatatásáról Tombol az egészség címmel sorshúzás, egészséges nyeremények és a Gázsa együttes rövid koncertje gondoskodik.

A Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy Magyarország Európa egyik legegészségesebb nemzetévé váljon. Azt szeretnénk elérni, hogy nemzeti egészségmozgalmunkhoz minél többen csatlakozzanak, akik tenni kívánnak azért, hogy a magyar egészség büszkeségünk, valódi hungarikum lehessen. A programot az erre a célra létrehozott Béres Egészség Hungarikum Alapítvány irányítja.

Tudták-e, hogy július 1-eje is a jeles napok közé tartozik? 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, ezért lett a Magyar Egészségügy Napja. Az ünneplés azonban ?érdeklődés hiányában? eddig elmaradt, igaz, az egészségünk ? felmérések szerint ? erre nem is ad okot. Valami azonban elkezdődött. Az idén debütáló Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy ne az egészségtelenség legyen hungarikum. Jellemezzen minket inkább az, hogy mind egészségtudatosabb életmóddal csatlakozunk az európai országok élvonalához.

A program egy nemzeti mozgalommá kíván nőni, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki tenni szeretne azért, hogy az egészség értékké váljon. Idén elsősorban a magyar lakosságot leginkább érintő betegségek megelőzéséről és az egészségünk megőrzéséről nyújt hiteles, szakértőktől származó információkat. Hogy ezekre az információkra mennyire szükség van, azt a program által végeztetett kutatás, a magyaros egészségtudatot felmérő Béres Egészség Hungarikum Index is alátámasztja. Legfőbb megállapítása szerint ugyanis nem gondolkodunk tudatosan egészségünkről, keveset is teszünk érte, bevallásunk szerint mégis jobban vagyunk, mint az átlag. E probléma adta az ihletet a július elsején induló információs kezdeményezés a Béres Egészség Hungarikum Park mottójához is: a saját egészségünk mindig zöldebb?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A saját egészségünk mindig zöldebb?

Szóljon hozzá!