ZETApress

hírportál

Cetelem ? WWF: együtt a klímavédelemért

A Cetelem faültetéssel csatlakozik a WWF klímavédelmi programjához. A bank ? partnerei karácsonyi megajándékozásaként faültetésre fordított támogatással megkezdett aktív környezetvédelmi tevékenységét folytatva ? most a fővárosban ültetett el 45 fát.

A májusi telepítést még ebben az évben újabbak követik: az együttműködés keretében Szeged, majd Debrecen közterületei válnak zöldebbé. Egy négyzetméternyi falevél egy kilogramm szennyezőanyagtól szabadít meg minket évente. Együtt ültet fákat a Magyar Cetelem Bank és a WWF Magyarország. A Cetelem és a WWF Magyarország elmúlt évben kezdődött együttműködésének első lépéseként 2009-ben a bank karácsonyi ajándékozási gyakorlatát változtatta meg, és partnereinek szánt ajándékként 2,5 millió forint értékű faállomány elültetésével járult hozzá a WWF Magyarország klímavédelmi programjához.

A faültetési menetrend májusban újabb állomásához érkezett. A WWF szakmai támogatásával, és a Liszt Ferenc ökoiskola tanulóinak segítségével a Cetelem 45 magas kőrist ültetett el a Kamaraerdei Ifjúsági Park mellett. Az általános iskolások környezetvédelmi kvíz kitöltésével nyerték el a lehetőséget, hogy részt vegyenek a Kőérberki dűlő mentén elhelyezkedő játszótér és pihenőhely közelében létesített Cetelem fasor kialakításában. A Cetelem a Zöldebb Környezetért Programhoz kapcsolódva ősszel közös faültetésre kerül sor Szegeden és Debrecenben is.

A bank az elmúlt évben a Cetelem a Zöldebb Környezetért Program keretében új arculatú hitelkártyák kibocsátását kezdte meg. A fákat ábrázoló hitelkártyák már nem csupán arculatukban tükrözik a bank környezetvédelem iránti elköteleződését, hanem a Cetelem ? WWF Magyarország együttműködés eredményeként áprilistól aktív eszközei is környezetünk zöldebbé alakításának. Április elsejétől a bank minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordít a WWF Magyarország szakmai segítségével.

A fás hitelkártyák, a Juhar, a Cédrus és a Mahagóni arculata a programhoz kapcsolódva került kialakításra, de nemcsak ezek, hanem valamennyi Magyar Cetelem Bank által kibocsátott hitelkártya részt vesz a faültetésben. Minden vásárlási tranzakció (POS terminálon végzett, telefonos autorizáción keresztültörténő és online vásárlás) után gyűlnek a programra szánt 10 forintok, akár ezer forint alatti vásárlás esetén is. Az összeget a bank nem terheli tovább ügyfeleire ? így számukra a program nem jár költségekkel ?, ugyanakkor a kártyabirtokosok minden egyes hitelkártyás vásárlásukkal hozzájárulnak, hogy minél több élő fa kerülhessen környezetünkbe.

A bank a fenntartható fejlődés elkötelezett híveként a Cetelem hitelkártyás vásárlásokból származó faültetésre fordított összegen kívül számos, egyéb tevékenységével is arra törekszik, hogy ügyfelei, üzleti partnerei, és dolgozói is magukévá tegyék a környezetvédő szemléletet. Üzleti tevékenysége során olyan hiteltermékekkel jelenik meg a piacon, melyek azon ügyfelek számára nyújtanak kedvezményeket, akik előnyben részesítik a környezetkímélő és energia-felhasználást csökkentő termékeket.

A Cetelem irodáiban bevezetésre került a szelektív hulladékgyűjtés, külön figyelmet fordítva a selejtezett papíralapú nyomtatványok újrahasznosítására és a veszélyes hulladékok megsemmisítésére. A bank tevékenysége során átállt a környezetbarát technológiákra, papíralapú folyamatait elektronikus dokumentációval váltja ki, ezzel radikálisan csökkentetve a papírfelhasználást. Folyamatosan bővíti újrahasznosított papír felhasználásával készült kiadványainak körét, és nagy hangsúlyt fektet munkatársai környezetvédelmi képzésére, kiemelt figyelmet fordítva az energiafogyasztás csökkentését és a papírfelhasználás visszaszorítását elősegítő kérdésekben.

A Cetelem a fogyasztási hitelek piacán folytatja a már korábban bevezetett felelős hitelezését, és fellép a túlzott eladósodottság ellen, mind hitelezési politikájával, mind hiteltermékeinek kiszélesített palettájával. A bank fontosnak tartja, hogy a társadalom hosszú távú érdekeit szem előtt tartva, aktívan részt vegyen környezetünk védelmében, társadalmi felelősségvállalása a környezetvédelem iránti elkötelezettségét is tükrözi, mely megjelenik arculatában, és aktivitásában is ? tudtuk meg délelőtt a városligeti Kertemben.

Szóljon hozzá!