ZETApress

hírportál

Megújuló Daganatok

Új külsővel és folyamatosan megújuló tartalommal jelentkezik mától a Daganatok.hu. Célunk ugyanaz, ami 2003 óta az eddigi szerkesztőké is volt: hiteles tájékoztatást nyújtani a daganatos betegek és családtagjaik részére, valamint mindazok számára, akik szeretnének többet tudni a sokakat érintő és ma még csak részben gyógyítható kórképről ? tudatta lapmenedzserük.

A rákbetegség ? annak ellenére, hogy már több évtizede kutatják ? máig a súlyos, sokszor nehezen vagy csak részben gyógyítható betegségek közé tartozik. Ennek ellenére szinte mindenki számára van remény, akinél valamilyen okból kifolyólag daganat alakul ki: a gyógyulás szempontjából alapvető fontosságú a megküzdés képessége, vagyis hogy ne adjuk fel a betegség elleni harcot.

Oldalunk elsősorban ehhez próbál segítséget nyújtani: a betegséggel kapcsolatos információk közlése mellett alapvető célunk, hogy elősegítsük a betegek egymással, a segítő szakmák képviselőivel, illetve a szakorvosokkal történő kapcsolatfelvételét. Ha egyedül maradunk a betegséggel, küzdenünk is sokkal nehezebb ellene, ám megsokszorozhatja erőnket, ha hozzánk hasonló helyzetű társakat sikerül találnunk.

A rákbetegeknek, hozzátartozóiknak és az érdeklődő olvasóknak szóló oldal első körben kinézetében és szerkezetében újult meg, a következő hónapokban azonban folyamatosan frissítjük majd a portál háttéranyagait is. Bár a különböző ráktípusok ismertetése és a betegségek kezelési eljárásairól írtak nagyrészt ma is érvényesek, kisebb változások a rákgyógyítás és a betegellátás minden területén történtek az elmúlt pár évben.

Emellett természetesen a betegeket érintő egyéb új információknak és híreknek is folyamatosan helyet ad majd az oldal: egyaránt elérhetőek maradnak betegklubokról és a rákbetegeket érintő fontosabb eseményekről szóló legfrissebb információk. A későbbiekben a rákkal kapcsolatos legfontosabb külföldi kutatások eredményeiről is rendszeresen be fogunk számolni.

Kapcsolat az origóval

Mindezen változások kiindulópontját képezi, hogy az oldal üzemeltetését áprilistól a DigiScience Tudományos és Informatikai Stúdió szakemberei vették át. A cég korábbi projektjei között találjuk az éveken át magas szakmai renoméval üzemeltetett [origo] Egészség rovatot, egy évtizede folyamatosan közreműködik az [origo] Tudomány rovat tartalomgyártásában, illetve több kisebb egészségügyi portál kialakításában és átalakításában vett és vesz részt jelenleg is.

A független, tudományos ismeretterjesztésben jártas alkotói közösség célja, hogy teljes körű, gyakorlatias tájékoztatást adjon a Magyarországon élő betegek és hozzátartozóik számára a daganatos betegségekről, és támogassa az orvos-beteg kommunikációt. Ennek érdekében törekednek a szakmai és a betegsegítő szervezetekkel meglévő kapcsolataik elmélyítésére, továbbá nyitottak minden új szakmai kapcsolat és együttműködés kialakítására.

Az új dizájn ? reményeink szerint ? nemcsak szebbé teszi az oldalt, hanem a tartalomban való eligazodást is megkönnyíti. Nyitó- és gyűjtőoldalaink egyaránt strukturáltabbá és egyszerűbbé váltak, így hamarabb megtalálható minden, az adott daganattípussal kapcsolatos információ. Kényelmesebbé tettük az oldalon történő keresést, emellett rugalmasabbá tettük a cikkek ajánló dobozait: bárhol kezdjük is az olvasást, könnyedén megtalálhatjuk azokat a további információkat, amelyek szintén érdekelhetnek minket az adott témával kapcsolatban. Portálunkon így remélhetőleg nemcsak a fiatalabb, hanem idősebb látogatóink is egyszerűen és gyorsan eligazodnak majd ? informált Dömötörfy Zsolt.

Szóljon hozzá!