ZETApress

hírportál

Szoftver az emberben

Dr. Pusztai Erzsébet: Az emberi szoftver című könyvét mutatta be ma délután a Vörösmarty utcai Sajtóház I. emeleti Rát-Táncsics-termében. Az Életmód Szakosztály rendezvényén a szerzővel Szegvári Katalin újságíró beszélgetett. Fotóink Egressy Rita felvételei.

Agyunk nagyjából százmilliárd sejtből áll és ezek között a sejtek között hihetetlen sok kapcsolat alakul ki – százezer milliárdnyi. Ez több, mint a galaxisunk összes csillagának ezerszerese. Egész univerzum van bennünk, egy szuperszoftver. Egész életünkben tanulunk, változunk, működünk. Van, amikor rosszul, hibásan, zavartan. Miért? – olvassuk a 168 oldalas könyv hátsó borítóján, mely a Duna Kiadó gondozásában jelent meg a minap.

Az orvos szerző egy új módszerrel végzet munkája alapján sok esetleírással, az összefüggések bemutatásával ismerteti tapasztalatait. Egy speciális tesztelés módszerével megtalálhatjuk, hogy a különböző helyzetekben, vagy külső hatásokra hogyan, és miért úgy reagál az emberek idegrendszere. Milyen korábbi tapasztalatok hatására jelenik meg egy adott helyzetben, vagy szinte állandóan valamilyen zavaró érzés, reakció vagy testi érzet.

E kivételes módszerrel feltárható volt, hogy a szervezetünk vezérlését és összehangolását végző, a szervezetünk egyensúlyát fenntartó tudattalan központ, a központi vezérlés olyan, mint egy rendkívül bonyolult szoftver. Ez a vezérlő központ nem csak a születés utáni életben szerzett tapasztalatokat rögzíti, de tartalmazza a magzati élet eseményeit és az elődeinktől származó örökségeket is.

Mindezek a programunkban lévő hatások általában ösztönösen, tudattalanul segítenek bennünket, ám életünk során megjelenhetnek zavaró érzelmek, érzések és testi érzetek formájában. A legtöbb ismert mentális zavar, és a pszichoszomatikus panaszok esetén a saját életünkből származó traumák mellett megtalálhatjuk a magzati trauma és érzelmi örökség kombinációját is, sőt gyakran azok dominálnak.

A feltárt zavaró góc tartalmának oldására a wingwave közvetlenül ható módszer, amely úgy működik, mintha a delete gombot nyomnánk meg a számítógépen, ezáltal megszűnhetnek a gátlások, félelmek, szorongások, megmagyarázhatatlan testi panaszok. Az utóbbi két évtizedben az ember érzelmi működésével kapcsolatosan számtalan új kutatás és megfigyelés történt. A könyvben idézett tudományos megfigyelések megmutatják és érthetővé teszik a módszer működésének idegrendszeri alapjait és összefüggéseit.

Szóljon hozzá!