ZETApress

hírportál

Egy csepp figyelem

Roche (Magyarország) Kft. a személyre szabott gyógyászat elkötelezettje. Vezető diagnosztikai vállalatként a Roche (Magyarország) Kft. örömmel csatlakozott az Egy csepp figyelem Alapítvány május 14-én induló CsEpp Teszt (ECSET) szűrő programhoz ? tudta meg Vígh Alex a minapi sajtótájékoztatón.

Hisszük, hogy ezzel is azt a célt szolgáljuk, hogy az érintettek informáltak legyenek, hogy miként tudják egészségüket megőrizni, illetve a szív- és érrendszeri betegségeket megelőzni. Hiszen ma már elmondhatjuk, hogy sok esetben a szívroham, a stroke megelőzhető. Természetesen még messze nem vagyunk az út végén. Össztársadalmi, privát, civil és állami szféra összefogása szükséges ahhoz, hogy minden beteg a legkorszerűbb diagnosztikában és kezelésben részesülhessen.

A Roche

Vezető biotechnológiai vállalatként világelső az onkológia, a transzplantáció és az in-vitro diagnosztika területén. Az élet és a minőség mellett elkötelezett kutatás-orientált vállalat a betegségek minden fázisában ? a korai felismerésétől a diagnosztikán át a kezelésig ? a leghatékonyabb megoldásokra törekszik.

A Roche a jövő gyógyszereinek kifejlesztésén fáradozik, amelynek alapját olyan újszerű megközelítés adja, amely a csúcstechnológiás diagnosztika és a terápiás módszerek ötvözésén alapul. Ez a koncepció egyedülálló lehetőséget biztosít a személyre szabott gyógyászat megvalósítására, melyben a Roche úttörő szerepet kíván betölteni.

A Roche (Magyarország) Kft. 25 éve tevékenykedik Magyarországon, a svájci anyacég leányvállalataként. Cégünk kiemelkedő fontosságúnak tartja, hogy a betegszervezetekkel karöltve eljuttassa, és elérhetővé tegye a modern tudomány legújabb vívmányait a betegek számára, hogy velük küzdve életeket menthessünk. Svájci anyacégünk fejlesztései révén ma már vezető szereplői vagyunk a rákellenes gyógyszerkutatásnak és számos területen tudunk új, célzott biológiai szereket nyújtani betegeink számára.

Azonban nemcsak a kezelésre kell összpontosítani, hanem a korai felismerésre is. A Roche vezető szerepet tölt be a diagnosztika területén is, mely lehetőséget nyújt betegség mielőbbi felismerésére és kezelésére. Ez a diagnosztika és a terápia együttes ereje, amely a mi egyedülálló jövőképünket is jelenti.

A Roche (Magyarország) Kft. Diagnosztika Divizió alapvető célja, hogy hozzájáruljon a társadalmi szinten elérhető egészség-nyereség optimális megvalósításához, valamint elősegítse a hazai in-vitro diagnosztikai kultúra szintjének közelítését az Európai Unió színvonalához. Határozott szándékunk egy olyan társadalmi szerep elérése, melynek ismérve a megbízhatóság, hitelesség, szakmai felkészültség és segítőkészség.

OMRON Hungimpex Kft.

Mindnyájunknak vannak álmai. Mindnyájunkat egy jobb élet utáni vágy hajt előre. Az álmok valóra váltásának kulcsa ? ahogyan azt mi, az OMRON közössége hisszük ? az egészséges élet. Igazi kihívás számunkra, hogy a helytelen életmód okozta betegségek megelőzéséhez még magasabb színvonalú eszközöket és szolgáltatásokat nyújtsunk, hogy egyszer minden álom valóra váljon ? vallja Keiichiro Akahoshi elnök, OMRON Healthcare Ltd. Kyoto, Japán.

Az OMRON küldetése az, hogy minél jobban hozzájáruljon a helytelen életmódból (egészségtelen táplálkozás, mozgáshiány) eredő betegségek megelőzéséhez, időben történő felismeréséhez és kezeléséhez. Ezért is csatlakoztunk az ECSET szűrőprogramhoz. A helytelen életmód gyakran vezethet életet veszélyeztető szívelégtelenséghez és érelmeszesedéshez, melyek az életminőséget kritikusan befolyásolhatják.

A magas vérnyomás négymillió embert érint Magyarországon

A hipertóniát néma gyilkosnak is szokták nevezni, mivel a tüneteket alattomos módon sokáig nem lehet felismerni, nem jelentkeznek egyértelműen. A kezeletlen hipertónia érelmeszesedéshez, szívinfarktushoz, agyvérzéshez, agyi trombózishoz, veseelégtelenséghez vezethet. A magas vérnyomás időben történő felismerése életmentő lehet, ezért nagyon fontos az otthoni, rendszeres vérnyomás ellenőrzés. Az OMRON IntellisenseTM technológiával működő vérnyomásmérő készülékeinek köszönhetően ma már a vérnyomásmérés pontos, kényelmes, szupergyors és fájdalommentes.

Elhízás ? szó szerint megterhelő

Magyarországon a felnőtt lakosság mintegy 40%-a túlsúlyos és 20%-a elhízott, vagyis a népesség mintegy kétharmada érintett ebben a problémában. Orvosi szempontból az elhízás jól diagnosztizálható, az egészséget súlyosan veszélyeztető paraméter, számtalan betegség ?melegágya?, okozója lehet. Ezek között szerepelnek a halálozási statisztikák élén álló szív- és érrendszeri megbetegedések, így a magas vérnyomás, az agyi- és szívinfarktus, az agyvérzés, a magas vérzsír-szint következtében kialakuló érelmeszesedés, a visszérbetegségek, a trombózis, valamint az anyagcsere betegségek, mint például a cukorbetegség.

Az elhízás mérhető

A túlsúlyosság és az elhízás meghatározásához már rendelkezésre állnak olyan OMRON testösszetétel mérő készülékek, amelyekkel klinikai pontossággal mérhető, számolható a testsúly, BMI index, testzsír, belső szervek közötti zsír, vázizom, valamint minden diéta alapjául szolgáló nyugalmi anyagcsere mutató.

Rendszeresen ellenőrzött testmozgás

Az iparilag fejlett társadalmakban a népesség fizikai aktivitása jelentősen csökkent, általánossá vált a mozgásszegény életmód, ami önmagában is fokozza a koszorúér betegségek kockázatát. A rendszeres testmozgás pozitívan befolyásolja az általános egészségi állapotot.

A kalóriaméter-lépésszámláló készülékek alkalmasak a mozgás és az elégetett kalória mennyiségének nyomon követésére. Sőt van olyan OMRON kalóriaméter ? lépésszámláló ? személyi motivátor készülék, ami méri és kijelzi a mozgás intenzitását, s ösztönöz a heti előirányzott edzésterv betartására.

Az OMRON magyarországi képviselete évek óta elkötelezett támogatója az Egy csepp figyelem Alapítványnak, hiszen céljaink közösek. Együtt tevékenykedünk azért, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészség megőrzésének, a betegségek korai felismerésének és szakszerű kezelésének fontosságára. Bővebb anyagot a honlapjukon találhatunk.

Szóljon hozzá!