ZETApress

hírportál

Okos Dcont

Megérkezett az okos-vércukormérők új generációja. A magyar fejlesztés Bluetooth-on keresztül valós idejű adatmegosztást tesz lehetővé – tudatták sajtósaik. A készülék bárki számára elérhető a patikákban és a 77 Elektronika webshopjában.

Bluetooth-on keresztül valós idejű adatmegosztást tesz lehetővé a Dcont eNAPLÓ telemedicinás rendszerrel a 100%-ban magyar, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. legújabb vércukormérő rendszere, a Dcont? ETALON B. A közel klinikai laboratóriumi pontosságú készülék már bárki számára elérhető. A 77 Elektronika Kft. által fejlesztett Dcont ETALON B elnevezésű készülék az okos-technológiát hívva segítségül, hatékony eszközt ad a betegek kezébe vércukorszintjük megfelelő értékek közt tartására.

A Dcont? család legújabb típusa közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzés során, és emellett egyénileg testre szabható: a beteg vagy orvosa beállíthatja rajta például a legideálisabb vércukorcélérték-tartományt, a legoptimálisabb mérési időpontokat, de a készülék képes arra is, hogy hipoglikémia után az ismételt mérés szükségességét automatikusan jelezze. Az étkezés előtti mérést követően 1/1,5/2 órával a készülék továbbá hangjelzéssel figyelmeztet az étkezés utáni mérés esedékességére és egyszerűen képes rögzíteni az étkezés vagy az inzulinadás időpontját.

Mindezek mellett a Dcont ETALON B Bluetooth kapcsolaton keresztül valós idejű adatmegosztást tesz lehetővé a Dcont? eNAPLÓ telemedicinás rendszerrel, így a beteg azonnal megoszthatja orvosával a mért adatokat. A vércukornapló adatszinkronizáció segítségével gyakorlatilag felhasználói beavatkozás nélkül képes a mérési eredményeket az okostelefonra vagy okosórára elküldeni, a Bluetooth hatósugarán kívül végzett méréseket pedig később automatikusan szinkronizálja. A mobilapplikáció Android és iOS eszközön is elérhető. Ráadásul a Dcont eNAPLÓ rendszerbe feltöltött vércukoradatok automatikusan szinkronizálódnak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT), melyekhez így minden egészségügyi dolgozó azonnal hozzáférhet.

A Dcont eNapló telemedicinás felületen a beteg vagy kezelőorvosa továbbá beállíthatja, hogy mikor esedékes a következő mérés, melyre az új vércukormérő rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, ösztönözve ezáltal a használóját a betegség kontrollálására.

Büszke vagyok rá, hogy idén több új terméket is bevezetünk, hiszen az új generációs okos vércukormérő mellett piacra dobtuk a KETO Fit ketonszintmérőt is. Mi, a 77 Elektronikánál mindig is az innovációban, a folyamatos fejlesztésben láttuk a jövőt. A most bemutatott készülékünk is magyar mérnökök fejlesztése, és magyar kezek gyártják budapesti üzemünkben, ugyanúgy, mint az elmúlt közel négy évtized során előállított valamennyi modellt – hangsúlyozta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

Szóljon hozzá!