ZETApress

hírportál

Demonstráló jogvédők

Jogvédők szervezésében békés demonstrációra kerül sor október 1-jén szombaton délelőtt a Magyar Pszichiátriai Társaság idei vándorgyűlése alkalmából, hogy felhívják a figyelmet: nemrégiben megdőlt az a pszichiátriai elmélet, mely szerint az agy kémiája okozza a depressziót – tudatta az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány.

A tüntetők fel kívánják hívni a figyelmet: a pszichiátria dollármilliárdokat keresett ezzel a soha nem igazolt elmélettel és az erre felírt antidepresszánsokkal, melyek közül számos öngyilkossági késztetést is okozhat. Ezzel kapcsolatban írásos üzenetet fognak átadni a pszichiátereknek.

A demonstrálók holnap a pesti Március 15. térről 09:30-kor indulva, az Erzsébet hídon átvonulva érkeznek a budai Kongresszusi Központhoz, a pszichiátriai konferencia helyszínéhez. A rendezvény üzenete kínos témát érint a pszichiáterek számára: a Londoni Egyetem tudósainak nemrég lefolytatott átfogó vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá azt a széles körben hangoztatott pszichiátriai elméletet, amely szerint a depressziót az agy kémiája, a szerotonin nevű anyag egyensúlyának hiánya okozza. Márpedig erre az elméletre alapozva az elmúlt évtizedekben világszerte emberek millióinak írtak fel olyan tudatmódosító antidepresszánsokat, melyek ismert mellékhatása akár erőszakos viselkedés vagy öngyilkos magatartás lehet, és mindebből a pszichiátria és a gyógyszergyárak dollármilliárdokkal tömték meg saját zsebeiket!

A félrevezető pszichiátriai gyógyszerezés ellen tüntetők ezekkel a tényekkel szeretnék szembesíteni a Magyar Pszichiátriai Társaság tagjait, és írásos üzenet átadásával kívánják felszólítani őket: vállaljanak felelősséget azokért a károkért, amelyeket a fenti, hamisnak bizonyult elmélet népszerűsítése okozott, Magyarországon is, és hagyjanak fel ezen elmélet terjesztésével!

Szóljon hozzá!