ZETApress

hírportál

Heti háromszori szex a túlélésért?

Minden eddiginél átfogóbb, a szexuális gyógyítással foglalkozó kongresszus lesz májusban Budapesten. Ön nem fél a szívinfarktustól? Ha igen, éljen nemi életet! ? javasolja Dr. Fekete Ferenc.

A meglepő megoldást friss tudományos adatok támasztják alá. Egy idén közzétett kutatás adatai szerint azoknál a férfiaknál, akik heti kettőnél ritkábban élnek nemi életet másfélszer nagyobb a rizikója a szívbetegségnek. Más friss felmérések szerint a merevedési zavarban szenvedő 40 év feletti férfiaknál az infarktus csaknem négyszer, a cukorbetegség pedig kétszer gyakoribb, mint a szexuálisan aktívabbaknál.

A fejlettebb országokban azonban a civilizációs ártalmak terjedésével egyre gyakoribbá váltak a normális szexuális működést zavaró problémák és betegségek. Az elhízás, a mozgásszegény életmód, az idegeskedés és a káros szenvedélyek egyre több ember szexuális és általános egészségét veszélyeztetik. Mivel ezek férfiakat jobban érintik ezért azok csaknem tíz évvel élnek rövidebb ideig világszerte, mint a hölgyek.

Mindezek miatt egyre nő az igény a szexuális egészség megőrzésére, helyreállítására. Az esztétikai beavatkozások, a diéták, az életmódváltás, a káros szenvedélyekről való leszokás ? mind olyan időszerű témák, amelyekben a szexuális motiváció, a másik nemnek való tetszeni akarás, a partnernek megfelelni vágyás vezető szerepet játszik.

Hazánkban nemrégen alakult meg a szexuális gondokkal foglalkozó orvosok első önálló szervezete, a Magyar Szexuális Medicina Társaság. A minden szakmai érdeklő számára nyitott egyesület tagjai között nőgyógyászok, pszichiáterek, pszichológusok, urológusok, belgyógyászok, bőrgyógyászok, plasztikai sebészek és háziorvosok is vannak.

A társaság májusban megrendezésre kerülő első, budapesti kongresszusán nemzetközileg ismert hazai és külföldi szakemberek tartanak három napon át összesen 46 előadást. Olyan időszerű témák kerülnek terítékre, mint a párkapcsolati problémák megoldási lehetőségei, a prostitúció szexuális vonatkozásai, az interneten terjedő hamisított potencianövelők elleni harc, a kóros szexuális vágyak kezelési lehetőségei, a férfi és női hormonhiány valamint a nőgyógyászati és urológiai betegségek szexuális vonatkozásai.

Érdekes lesz megismerni a transz-szexuálisok hazai helyzetét, a nemi átalakító műtétek jelenlegi lehetőségeit és a szexuális gyógyítás más izgalmas kérdéseit. Szó lesz a genitális tetoválásokról és piercingekről is, a potenciazavarok műtéti kezeléséről valamint a péniszt növelő műtétek eredményeiről.

A szexuális sebészet és a nemi átalakító műtétek legjelentősebb angol képviselője, a hormonkezelés vezető amszterdami szakembere valamint más külföldi hírességek mellett ismert hazai szakemberek számolnak be eredményeikről. A résztvevők átfogó módon ismerhetik meg a szexuális gyógyítás aktuális helyzetét.

Remélhetőleg közelebb kerülünk hozzá, hogy megválaszoljuk ? mi a szexuális és ezen keresztül az általános egészség megőrzésének a kulcsa. És ez nem csak az orvosokat érintő kérdés, hanem mindenkit foglalkoztat. Az akkreditált rendezvénnyel kapcsolatosan honlapjukon lehet további részleteket találni, résztvevőként jelentkezni. Mindenkit szeretettel vár az izgalmas szakmai eszmecserére Dr. Fekete Ferenc, a kongresszus szervezője.

Szóljon hozzá!