ZETApress

hírportál

Önkéntesek a Novartisnál

Világszerte több mint húszezer Novartis munkatárs végzett önkéntes munkát a Közösségi Napon, a Novartis Hungária és a Sandoz Hungária csaknem 150 fővel csatlakozott a programhoz Magyarországon ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Novartis 1996-os megalakulásának emléket állító hagyományos önkéntes program során a munkatársak 55 országban több száz közösségnek nyújtanak segítséget. Magyarországon a Novartis Hungária Kft. és a Sandoz Hungária Kft. csaknem 150 munkatársa vett részt önkéntes közösségi munkában. Az esemény hangsúlyozza a vállalat elkötelezettségét a Novartis Vállalati Polgárság elvei iránt.

55 ország több ezer Novartis munkavállalója vesz részt önkéntes segítő tevékenységekben a vállalat Közösségi Napjának alkalmából. Idén 14. alkalommal került megrendezésre a hagyományos Közösségi Nap, mely a vezető gyógyszervállalat 1996-os megalakulásának állít emléket. 2009-ben világszerte 14 és félezer munkatárs csatlakozott az eseményhez.

Mivel a Novartis Hungária Kft. számára fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítse és támogassa a társadalmat, minden évben olyan helyszíneket látogatnak meg, ahol lehetőség adódik a segítségnyújtásra a törődés és gyógyítás szellemében.

Idén a Novartis Hungária Kft. és a Sandoz Hungária Kft. csaknem 150 munkatárssal négy helyszínen tevékenykedett április 21-én. A Főkert Zrt. támogatásával a munkatársak ismét segédkeztek a Városmajori park rendbetételében: homokozókat, vízelvezetőket, utakat tisztítottak meg, cserjéket kapáltak, valamint több tucat padot és asztalt festettek át, ezáltal megszépítve a park környezetét.

A vállalat különös gondot fordít a fogyatékkal élő gyermekek oktatásáért felelős iskolák támogatására is. Az Ív Utcai Mészáros Jenő Általános Iskola tanárai és diákjai több mint 10 éve visszavárják a Novartis munkatársait minden áprilisban. A Közösségi Napon idén a dolgozók az iskola udvarát szépítették meg festéssel, virágültetéssel, ásással, emellett gyermekjátékokkal és sorversenyekkel örvendeztették meg a tanulókat.

Szintén ismerősként köszöntik már a dolgozókat a Gödi TOPhÁZ Otthonban is, ahol több mint 200, mentálisan és testileg sérült fiatalt gondoznak nevelőik, áldozatos munkával. A vállalat munkatársai igyekeznek ezen a napon segítséget nyújtani, hogy az intézmény lakói szebb környezetben élhessenek és a dolgozók munkakörülményei is kellemesebbek legyenek. Április 21-én tavaszi kertrendezésben és festési munkálatokban segédkeztek Gödön a munkatársak.

Egy régi-új helyszín is felkerült az idei Közösségi Nap programjai közé. A munkatársak ellátogattak Budapest legnagyobb állatmenhelyére is, a Noé Állatotthonba, ahol öt hektáron közel hatszáz, különféle fajtájú állat talált otthonra. Egy néhány évvel ezelőtti látogatás emlékeit elevenítette fel az munkatársak azon csoportja, akik ez alkalommal festési munkálatokkal igyekeztek szebbé varázsolni az otthon két-, és négylábú lakóinak környezetét.

A Novartis

A Novartis világszerte számtalan módon igyekszik segíteni azon embereket, akik nem engedhetik meg maguknak az egészségügyi ellátást. 2009-ben a Novartis Gyógyszer-ellátási Programja 79.5 millió betegnek segített világszerte, összesen másfélmilliárd dollár értékben. Ezen kezdeményezések között megtalálhatóak gyógyszeradományok, kutatóprogramok, küzdelem az olyan elhanyagolt betegségek ellen, mint például a malária, tuberkulózis és a lepra, valamint betegtámogató programok, melyek segítenek a rákbetegségben szenvedőknek, hogy innovatív és hatékony kezelésekhez jussanak hozzá.

A Novartis olyan egészségügyi megoldásokat kínál, melyek a betegek és társadalmak növekvő szükségletei célozzák. Kizárólag az egészségügyre fókuszálva, a Novartis változatos portfoliót kínál ezen szükségletek kielégítésére: innovatív gyógyszerek, kedvező ár-érték aránnyal rendelkező generikus termékek, oltóanyagok, diagnosztikai eszközök és vény nélkül kapható termékek.

A Novartis az egyetlen vállalat, amely vezető szerepet tölt be a fenti területek mindegyikén. A 2009-es évben a Novartis csoport forgalma 44,3 milliárd dollár volt, míg kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben mintegy 7,5 milliárd dollárt fordított. A svájci, bázeli székhelyű Novartis csoport a világ 140 országában van jelen, és világszerte százezer főt foglalkoztat. További információért kérjük, látogasson el a weboldalukra!

Szóljon hozzá!