ZETApress

hírportál

Zenés fejlesztés

A Magyar William Szindróma Társaság 23. családi fejlesztő tábora idén július 4-e és 10-e között kerül megrendezésre Balatonbogláron. Az idei tábor fő tematikája a zenés fejlesztés, de persze egyéb más fejlesztő programok is lesznek.

Mindig szem előtt kell tartani, hogy a hozzátartozóknak is fontos a kikapcsolódás, így őket is meglepetésekkel várják a táborban! – tudatta Pogányné Bojtor Zsuzsanna elnök.

Ismét a Kentaur Üdülőfalu fogadja a 23 éves MWSZT tagjait. A Társaság apraja és nagyja már évek óta itt tartja szokásos fejlesztő táborát, ahol soha nem maradhat el a kirándulás, közösségépítés, az együttlét öröme és a szokásos vidámság sem. Külön öröm, hogy immár a vírus sem akadályoz, így ismét igazi (nem pedig online!) lehet a nyári családi tábor!

Az MWSZT táborában lesznek játékok, szárazföldi és vízi foglalkozások, jóga, egyéni és közös zenei programok, táncterápia, mesekulcs program, teaház, szülőknek rekreáció, közös kirándulás, és persze nem maradhat el a fürdés a Balatonban.

Programjaikon az egész családra figyelnek a szervezők, és fontos szempont az esélyegyenlőség növelésére történő törekvés is. A fogyatékos és/vagy krónikus, olykor életveszélyes ritka betegséggel élő gyermeket nevelő családok nehézségeit leküzdhető kihívásokká szeretnék változtatni, hogy megkönnyebbülve élhessék tovább a hétköznapokat.

A program a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, az ÉTA Országos Szövetség és a Vass Miklós Egyesület támogatásával, valamint Tesco Ön választ, mi segítünk program támogatásával valósul meg!

A Magyar Williams Szindróma Társaság

Az MWSZT-t 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése.

Az MWSZT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel.

Az MWSZT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja. Tagszervezete ezen kívül az ÉFOÉSZ-nek és az ÉTA Országos Szövetségének is.

Szóljon hozzá!