ZETApress

hírportál

Stroke-megelőző mozgás

Mozogj Te is a stroke-os betegekért Schobert Norbival! A Strokeinfó Alapítvány Betegedukációs Napot szervez a Csörsz utca 14-16-beli MOM Sportban június 03-án pénteken 14-től 18 óráig, amivel az egészséges életmódra, és azon belül is a mindennapos mozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Az Alapítvány egyik célja, hogy segítséget nyújtson az egészség megőrzésében, elsősorban az agy-, szív- és érrendszeri betegségek, problémák megelőzésében, és a stroke betegek rehabilitációjában tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

A stroke megelőzésében, valamint rehabilitációjában kiemelkedő szerepet játszik a rendszeres testmozgás, amely javítja a keringésünket, edzi a belső szerveinket. A választható fizikai aktivitás és a beteg terhelhetősége nagyban függ az érintett betegségtörténetétől, de általánosságban elmondható, hogy a könnyített mozgás (pl. séta) mindenképpen szükséges valamennyi beteg számára. A rendezvénnyel ehhez szeretnénk ötleteket adni.

Az esemény résztvevői számos izgalmas programon vehetnek részt: zumbázhatnak, jógázhatnak, a legkisebbek átmozgatásáról pedig játékos gyermektorna gondoskodik. Az esemény egyik vendége Schobert Norbi, aki majdnem egy évvel stroke-ja után fontosnak tartja felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére, és az abból történő megfelelő felépülésre! Részletes program:

14:00 Megnyitó
14:15 Retro Aerobic Schobert Norbival
15:15 Játékos mozgás gyerekeknek 16 óráig
16:15 Székes-Zumba-Gold 17 óráig
17:15-18:00 Jóga

A Strokeinfó Alapítványról

A 2011-ben alapított közhasznú Strokeinfó Alapítvány azért alakult, hogy segítséget nyújtson az egészségmegőrzésben, elsősorban agy-, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a stroke betegek rehabilitációjában. Az Alapítvány központi értékei a gondoskodás, tudatosság, lehetőség keresés, megoldásokban gondolkodás, újítás és megújulás, hitelesség, függetlenség. Bíznak benne, hogy az általuk létrehozott közösség hatására, az egészségnevelés és a rehabilitáció fejlesztésével jelentősen csökken a stroke megbetegedések száma, és ezzel egyetemben bővülnek a társadalmi-gazdasági értékek.

Szóljon hozzá!