ZETApress

hírportál

Gyógyszerészek elismerése

Immár sorozatban 12. alkalommal kerül megrendezésre az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám kampány – tudtuk meg ma délelőtt a Duna parti Hotel Marriott Budapest emeletén.

A sajtótájékoztatót Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezető igazgatója moderálásával a megszólalás sorrendében dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapító elnöke; dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. igazgatója; prof. dr. Szökő Éva budapesti egyetemi tanár, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke és prof. dr. Csóka Ildikó szegedi tanszékvezető egyetemi tanár, a zsűri tagjai tartották.

További két zsűritag: dr. Samu Antal, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottságának alapító elnöke külföldi tanulmányútja, míg prof. dr. Halmos Gábor debreceni egyetemi tanár oktatói elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen. A Nőnapra és a Zoltán-napra tekintettel a hölgyeket és a névnaposokat egy-egy cserép fokföldi ibolyával köszöntötték.

A Kampány legfontosabb célja immár 12. alkalommal az Év Gyógyszerésze- és Kedvenc Patikám-díjat és kitüntető címet elnyerő gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben egyaránt. A tavaly márciusi 11. pályázatok kiírásáról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!