ZETApress

hírportál

Jótékony körhintázás

Több mint 2,5 millió forint adományt gyűjtöttek az Allee látogatói a karácsonyi körhintával. Az Allee, a látogatóival karöltve már hosszú évek óta rendszeresen támogatja a társadalmi szempontból jelentős szervezeteket, alapítványokat, leginkább a XI. kerületben.

Idén decemberben az Allee különleges módját választotta, hogy vásárlóit adományozásra kérje december 1-je és 24-e között. A bevásárlóközpont földszinti átriumában egy karácsonyi körhintát állítottak fel, melyet boldogan vettek birtokba a gyerekek. A körhintára egy jelképes adományért cserébe ülhettek fel a legkisebbek, de természetesen lehetőség volt nagyobb értékű adományok felajánlására is, hogy azzal a Pető Intézet Alapítvány munkáját támogathassák.

Az Allee választása idén azért esett a Pető Intézet Alapítványra mert az intézet dolgozói a járványhelyzet ellenére is kitartóan végzik munkájukat a mozgáskorlátozott kisgyermekek rehabilitációja területén, és az adománygyűjtő munkát, sok más szervezethez hasonlóan sajnos, a pandémia idén is nagy mértékben korlátozta.

Köszönjük az Allee és kiemelten a XI. kerületi lakosok, valamint a bevásárlóközpont látogatóinak nagylelkű segítségét, hiszen az összegyűlt adomány révén lehetővé válik, hogy a korábbi közös kezdeményezésből felépített játszótérre a gyermekek fejlődése szempontjából fontos kültéri, fejlesztő sporteszközök érkezzenek – fogalmazott Baranyai Dorisz, a Pető Intézet Alapítvány Kuratórium elnöke.

Örülünk, hogy a helyi közösség részeként ismét egy kedves és megindító akciót indíthattunk útjára, és hogy látogatóink ilyen nagy számban és ekkora mértékben tartották fontosnak, hogy kifejezzék támogatásukat. Bár a fő hangsúly a helyszíni adományozáson volt, külön felhívtuk a figyelmet az alapítvány számára történő közvetlen utalás lehetőségére is, hogy még több adomány érkezhessen a Pető Intézethez. Már tervezzük a jövő évi aktivitásainkat, és biztosak vagyunk benne, hogy a jótékonysági akciók jövőre sem fognak elmaradni – emelte ki László Kata, az Allee marketing menedzsere.

A vidám program és adományfelajánlási lehetőségen túl sokan karácsonyi fotóháttérként használták a körhintát, de sok influencer is részt vett az akció népszerűsítésében. A kezdeményezés megnyitóján Liptai Claudia és férje, Pataki Ádám is részt vett, hogy személyes jelenlétükkel felhívják a figyelmet az adományozás fontosságára. Az Allee az adományokból befolyt teljes összeget a Pető Intézet Alapítványhoz juttatja el.

Szóljon hozzá!