ZETApress

hírportál

K&H a gyermekekért

A járvány erősödésével háttérbe szorul a napi egészségügyi ellátás. Az egészségügy újból a vírus megfékezésére és a covidos betegek gyógyítására fókuszál, a mindennapi orvosi ellátásra ezért kevesebb idő és szakember jut. Rendkívül fontos ezért, hogy a kórházak és rendelők korszerű műszerekkel legyenek ellátva, amelyekkel gyorsabb és könnyebb a diagnosztika és kezelés.

A 18. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázaton 11 kórház és orvosi rendelő nyert a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális eszközöket. Az olykor egészen apró innovatív műszerek ugyanis hatalmas segítséget jelentenek: kisebb megterhelést okoznak a beavatkozások során, csökkentik a kórházban töltött időt, gyorsabban felépülhetnek a gyermekek.

A járvány negyedik hullámának tetőzése miatt az egészségügy a vírus megfékezésére és a covidos betegek gyógyítására fókuszál. A mindennapi orvosi ellátásra ezért olykor kevesebb figyelem, szakember, idő jut. Kiemelt szerepe van ezért most az olyan korszerű orvosi műszereknek, amik könnyebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá tehetik a diagnosztikát és gyógyítást.

Állandóság és változás: ez jellemzi támogatásunkat a gyermekegészségügyben. Álladóság, hisz hosszú távon köteleződtünk el. Változás, mert mindig alkalmazkodunk az egészségügy igényeihez és a technika fejlődéséhez. Ebben a rendkívüli időszakban is, amikor a világjárvány szinte minden figyelmet és támogatást elvon. A K&H gyógyvarázs pályázaton elnyert innovatív orvosi eszközök legnagyobb nyertesei természetesen a gyerekek, de az egészségügyi szakemberek, orvosok, ápolók munkáját is egyszerűbbé, hatékonyabbá teszi – tájékoztatott Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a Döbrentei téri Rudas Bisztróban a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat idei nyerteseinek bejelentésén.

A K&H gyógyvarázs program 18 éve töretlenül támogatja a hazai gyermekegészségügyet. Eddig 501 alkalommal, közel 805 millió forint értékben kaptak új eszközöket a gyermekegészségügyi intézmények, hogy a gyerekek minél könnyebben, gyorsabban gyógyulhassanak és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Idén újabb 11 intézmény – 8 kórház és 3 orvosi rendelő – nyert összesen 20 millió forintértékű műszertámogatást főként olyan eszközökre, amelyek segítik a kis betegek intenzív terápiás ellátását.

Fókuszban a gyermek intenzív terápia

Az intenzív orvosi ellátás a megfigyelési, az ápolási és a terápiás szakaszban is rendkívül fokozott, magas-szintű figyelmet igényel. A napi 24 órás felügyelet és akár 5-10 percenként ismételt vizsgálatok szinte elképzelhetetlenek a mai korszerű berendezések nélkül, amelyek a beteg gyermekek keringését, légzését, testhőmérsékletét és folyadékháztartását folyamatosan monitorozzák. – A nyertes intézmények ahhoz kaptak támogatást, hogy a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális képalkotó eszközöket magasabb szinten alkalmazhassák. Ilyen például a betegőrző monitor vagy a laparoszkópos technikához szükséges full HD felbontású kamerafej, ami kisebb megterhelést jelent a beavatkozások során, csökkenti a kórházban töltött napok számát, így gyorsabban felépülhetnek a gyermekek – emelte ki Horváth Magyary Voljc Nóra.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel 3700 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 200 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten mintegy másfél millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. Főbb adatok:

K&H Bank 2021 első háromnegyed évének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 439 milliárd forint,
mérlegfőösszeg: (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,556 milliárd forint,
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 59 milliárd forint.

K&H Biztosító 2021 első háromnegyed évének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,8 milliárd forint,
mérlegfőösszeg: (IFRS konszolidált, nem auditált): 20 milliárd forint,
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 191,5 milliárd forint,
adózás utáni eredmény: (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,4 milliárd forint.

Szóljon hozzá!