ZETApress

hírportál

MEDICOR projektzáró

MEDICOR az Újszülött-gyógyászati Műszerek Valódi Európai Gyártója 1953 óta. MEDICOR: az egészséges kapcsolat – derült ki sajtóközleményükből.

A MEDICOR Zrt 27,193 millió forint európai uniós, nem visszatérítendő támogatással fejlesztette termelő, fejlesztő kapacitásait és korszerű, napelemes rendszert is telepített. A projekt célja a munkafolyamatok gépi és környezeti körülményeinek javítása, új tevékenységek bevezetése annak érdekében, hogy a cég termékeinek minőségi színvonala emelkedjen és megfeleljen az EU új orvosi műszerekre vonatkozó rendeletében (MDR) foglalt követelményeknek.

A MEDICOR Zrt. A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretében 27,193 millió forint európai uniós támogatás segítségével korszerűsítette termelő és fejlesztő kapacitásait.

A projekt azonosítószáma VEKOP-1.2.6.-20-01528. A fejlesztés fő célja volt, hogy a projekt megvalósításával a MEDICOR Zrt. budapesti székhelyén a munkafolyamatok fizikai, gépi és környezeti körülményei nagymértékben javuljanak, az új, korszerűsített munkaterületen olyan új eszközök telepítésére és tevékenységek bevezetésére kerüljön sor, amelyek hozzájárulnak a MEDICOR Zrt. termékeinek minőségi színvonalának emeléséhez, egyúttal az EU új orvosi műszerekre vonatkozó rendeleteiben foglalt követelményeknek (MDR) való megfelelés biztosításához.

A fejlesztés eredményeként a MEDICOR Zrt. új eszközöket vásárolt, amelyek növelik a termékek minőségét, és hozzájárulnak a termelő, fejlesztő terület jobb használhatóságához, mint pl.: az új gyártási, bemérési és fejlesztési terek informatikai rendszerének bővítése, modern csecsemőgyógyászati fejlesztési teszthelyszín kialakítása és a munkafolyamatok digitalizációja, a biztonsági-minőségi feltételek javítása. A társaság székhelyén 50 kVA / 60 kWp napelem rendszer telepítésére is sor került, amelyet az újszülött-gyógyászati termékek gyártásához és főleg beméréséhez szükséges villamos energia költségeit optimalizálja.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 34 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 4 új munkahelyet teremtett, ezáltal hozzájárul a magasan képzett munkaerő megtartásához és új, jól képzett szakemberek foglalkoztatásához mind a fejlesztés, mind a gyártás és minőségellenőrzés területén egyaránt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 2021. 08. 15-i záró dátummal. A projektről bővebb információt idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!