ZETApress

hírportál

Roadshow a fogakért

Mobil fogorvosi rendelővel az ép fogakért: Az OTP Bank Fogászati Roadshow augusztusban két helyszínre látogat el – tudatta Pethő Zsófia, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajtóreferense.

Az NGYSZ fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a koronavírus-járvány enyhülése után a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban és a fővárosban terveznek ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére. A programot az OTP Bank és a Colgate-Palmolive Magyarország is támogatja.

2021. augusztusában az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében két helyszínre gurul be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője. Augusztus 14-15-én Balatonfenyvesen a nyári táborban, 27-28-án Szentesen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség rendezvényén tartanak ingyenes fogászati szűréseket.

A buszban dolgozó önkéntes fogorvosoknak sajnos évek óta rossz tapasztalatai vannak a gyermekek fogainak állapotáról és fogápolási szokásairól. A vizsgálatokon részt vevők több mint felénél találtak szuvas fogat, de volt olyan település, ahol még ennél is rosszabb volt az arány. Ezért is tartja fontosnak az NGYSZ és a programot támogató OTP Bank, hogy minden évben egyre több gyerek vegyen részt fogászati szűrésen és oktatáson.

A Colgate-Palmolive Magyarország által ajándékozott fogkefék és fogkrémek motiválják a gyerekeket a fogápolásra. Sok településen ráadásul azért is fontos az ilyen jellegű ajándék, mert előfordul, hogy a gyermekeknek nincs saját fogkeféjük, vagy nem tudják azt rendszeresen, háromhavonként cserélni.

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt az OTP Bank adományozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1995-ben. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek. Megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a gyerekek megtapasztalhassák, nem kell félniük a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában már 27. éve kiemelt hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, amelynek része a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés szűrő- és oktatóprogram. A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a Szolgálat munkáját.

Szóljon hozzá!