ZETApress

hírportál

Hőseink a Hősök terén

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) várja az egészségügy mindennapi Hőseit a Hősök terére a holnap 10 órakor tartandó Nagygyűlésére. Gyülekező 09 órától, majd 10-től 13 óráig bevezető köszöntő, a rendezvény céljának ismertetése, felszólalások, támogató szervezetek képviselőinek felszólalása következik.

Hívunk és várunk az egészségügy területén tevékenykedő minden kollégát, aki felelősséget érez a jelen és a jövő betegellátásáért és az egészségügyi szakdolgozókért! Adjunk közösen hangot annak az elégedetlenségnek, ami az elmúlt időszak alatt a szakdolgozók körében megfogalmazódott! – írták meghívójukban.

A Budapesti Területi Szervezet holnap 09 órától várja tagjait és családtagjaikat a Budapest feliratú táblánál, ahol zöld színű szalagot és egy kamarai logóval ellátott ernyőt vehetnek át. A rendezvényen senkinek sem kell megjelenítenie munkahelyét, sem munkáltató, sem más nem tilthatja, illetve korlátozhatja senki jogát abban, hogy a Nagygyűlésen részt vegyen. Akivel ilyen előfordulna, az jogorvoslattal élhet, melyben a Kamara támogatja. Az egység jegyében kérik tagjaikat, hogy lehetőleg fehér pólóban-ruhában jöjjenek! Szeretettel várnak mindenkit, aki egyetért céljaikkal.

Ki kell mondanunk, hogy az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szakmai tevékenység egy szolgálat, de nem jelenthet szolgaságot! Mi szakdolgozók Magyarország állampolgárainak egészségét védjük, betegség esetén ellátjuk, rehabilitáljuk, gondozzuk őket! A döntéshozók nem hallgattak meg bennünket a tárgyalóasztalnál, ezért a Hősök teréről kell üzennünk a fizikai és lelki terheinkről és a felelősségteljes munkánk alulfinanszírozottságáról! Adjunk hírt az ország ikonikus főterén az új szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban a szakdolgozókat sújtó kiszolgáltatott helyzetről és a méltánytalan bánásmódról. Álljunk ki közösen hivatásunkért, egymásért, betegeinkért, az egészségügy jövőjéért, valamint emlékezzünk meg a járvány alatt elveszített szakdolgozó társainkról! Most közösen megmutathatjuk, hogy felelősséget érzünk a jelen és a jövő betegellátásáért és önmagunkért képesek vagyunk kiállni, valamint képesek vagyunk megfogalmazni mindazt, amelyeket tárgyalóasztalnál nem lehetett – írták levelükben.

Szóljon hozzá!