ZETApress

hírportál

Györki egészségnapok

Valóra váltott újra az egészség a balatongyöröki táborban – Újra itt van, újra itt van, újra itt a nagy csapat! – skandálta a több tucat többnyire visszavágyó vendég a 10. jubileumi Egészség-táborban.

Az első este hangulatos bemutatkozásához hagyományos menü is társult: zsíros kenyér lila hagymával, különböző házi készítésű pástétomok és egy kis borocska. Másnap reggel a szokásos testébresztő tornát e sorok szerzője, a debreceni Kiss Erzsébet vezette rigmusaival a strandon. Átmozgatott minden porcikát, majd a kihagyhatatlan 312 meridián torna elemeivel gondoskodott a napi energiaszint növeléséhez. A nagy hőség kicsit átírta a programokat, kevesebb túrát iktattak a napok elfoglaltságaiba, de azért volt még a tarsolyban néhány izzasztó mozgás.

Dr. Idrányiné Pátzay Anna helyi szervező meghívására új színfoltot jelentett a Nordic Walking-oktatás bevezetése a zalaegerszegi Siklósi Judit irányításával. A szenior örömtáncot lelkes oktatók: Szegedi Judit Budapestről, Tiboldné Rózsa Pápáról, Siklósi Judit Zalaegerszegről és Tögyiné Madlen Szolnokról diktálták a változatos lépéseket felváltva, napi két alkalommal. Csatlakoztak hozzájuk egy délutánra, mint meghívott vendégek, sümegi és győri táncosok oktatóikkal: Iván Anitával és Gyulainé Erikával.

Jól sikerült a záró esten a résztvevők szereplésével tarkított Ki mit tud?-os előadás. A hajdúbagosi Sorosánszkyné Etelka testvérével Nyáriné Ágival humoros jelenetet adott elő Jegyváltás címmel. Csajbók Iza, Szabados Lászlóné és Tőgyiné Magdi dalokkal kedveskedett a táborlakóknak. Tóth Sándor szívet melengető szavalatával ragadtatta tapsra a nagyérdeműt. Pápai, győri és budapesti táncosok a megtanult koreográfiával összeállított produkcióval köszönték meg oktatójuknak a fergeteges hangulatú foglalkozásokat. Korábban Németh Judit azzal hívta fel a figyelmet, milyen hasznosan töltötték ki a pandémiás esteket családi körben online módon. Minden este másik családtag adott agytorna-feladatokat szeretteinek. Ízelítőképpen felolvasta hogyan írta át Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versét karanténos módra.

Nem maradt ki a Szent Mihály-dombi mise sem, ami után kívánság körben kérték a jelenlévők a Teremtő segítségét családjuk boldogulásához, lelki erőt veszteségeik feldolgozásához, hazánkban a vírus megállításához, a védekezés lendületének megtartásához, minden érte dolgozók erejének kitartásához. Mi is lehetett volna a búcsúzás zárszava: Jövőre veletek ugyanitt! és ha a helyzet megengedi, szeptemberben újra megismételhető legyen a program közkívánatra!

Szóljon hozzá!