ZETApress

hírportál

Másfél éves munkálkodás

Korszerűsítik a PTE KK Szívgyógyászati Klinikáját. A Pécsi Tudományegyetem holnap megkezdi a Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika homlokzatának korszerűsítését – tudatta Kottász Gergely sajtóreferens.

A munkálatok első ütemében a meglévő homlokzati hőszigetelést fejlesztik, valamint a burkolati elemeket újítják fel. A kivitelezési munkálatok szembetűnő része az épület északi bejárat biztosítását szolgáló elő-tető építése lesz. Ennek kialakítása alatt holnaptól várhatóan mintegy tíz napon át a Janus Pannonius Klinikai Tömb (régi nevén 400 ágyas klinika) főbejáratán keresztül lehet majd megközelíteni a Szívgyógyászati Klinikát. Erről természetesen az időpontra érkező betegeket előzetesen tájékoztatja a klinika, és a helyszínen is segítik majd a tájékozódást.

A teljes korszerűsítés megvalósítása előreláthatóan mintegy másfél évet vesz igénybe. A munkálatok során elsődleges szempont a folyamatos és biztonságos betegellátás, ennek figyelembevételével szervezik a szakemberek a munkát. Ennek megfelelően a PTE KK Szívgyógyászati Klinika a felújítás alatt is folyamatosan, a megszokott rendben szolgálja a betegellátást, gyógyítást.

Szóljon hozzá!