ZETApress

hírportál

SZEOSZ az egészségünkért

Sportold magad egészségesre! – felhívással készített kisfilmet a Szabadidősport-esemény Szervezők Országos Szövetsége. A videóban a szabadidejükben rendszeresen sportoló orvosok mondják el véleményüket a mozgás, és kiemelten most a COVID-időszak alatti aktivitás, sportolás szerepéről.

A rendszeres testmozgás fontosságáról beszél a filmben dr. Kiss Marianna, az Országos Sport-egészségügyi Intézet Sportorvosi Hálózat vezető orvosa, egyben félmaratoni futó. Láthatjuk nyilatkozni dr. Csató Gábor főigazgatót az Országos Mentőszolgálattól, aki rendszerint teljesít félmaratoni távokat, valamint elmondja véleményét dr. Zima Endre, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Intenzív Osztály vezetője is. Ő maratoni futó, egyben BSI futónagykövet.

A koronavírus-járvány kiemelten megmutatta, milyen fontos, hogy az emberek fittek, egészségesek legyenek. Maradjon erős az immunrendszerük egy ilyen váratlan helyzetben is. Tanulmányok sokasága bizonyítja, hogy a sport, a rendszeres mozgás, a testedzés segít megelőzni pont azon betegségeket (magas vérnyomás, szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, elhízáshoz köthető bajok), amelyekben mi magyarok világviszonylatban nagyon elől állunk a statisztikákban. A dohányzásról való leszokás egyik legjobb formája szintén a sportolás – áll a SZEOSZ összegzésében.

A szövetség eseményei célt adnak a heti rendszerességű testedzésnek, erősítik, fenntartják a motivációt. A rendezvények hangulata hozzásegíti az amatőr sportolókat a kitűzött cél eléréséhez. Most a COVID alatt, de utána is nagyon fontos, hogy minél többen folytassák, vagy épp elkezdjék a sportolást! – hívja fel a figyelmet a SZEOSZ.

A Szabadidősport-esemény Szervezők Országos Szövetsége több mint 200 eseményt fog össze, melyeken a COVID előtt – 2019-ben – háromszázezren vettek részt. A szervezet tagjai egyébként a már több, mint 6 hónapos rendezvénytilalom alatt is készültek az újra nyitásra, és a hagyományos versenyek mellett több új esemény előkészítése is zajlik. Érdekesség, hogy Kínában a járvány után már rendeznek futóversenyeket, melyek iránt jelentősen nőtt az érdeklődés.

Szóljon hozzá!