ZETApress

hírportál

Oltottaknak szabadnap

Szabadnap jár az oltásért a Telenornál. A beoltott kollégák plusz egy nap fizetett szabadságot kapnak – tudatták sajtósaik.

Az átoltottság növelése és az oltási kedv támogatása érdekében a Telenor is csatlakozik azokhoz a vállalatokhoz, amelyek a koronavírus elleni oltásért szabadnapot adnak munkavállalóiknak. Ennek keretében a vállalatnál plusz egy fizetett szabadnap jár minden kollégának, aki az oltás beadatása mellett dönt vagy már döntött, és legalább az első oltását már megkapta.

A Telenor tavaly márciusban a nagyvállalatok körében az elsők között döntött arról, hogy kollégáit teljes home office-ba küldi. A törökbálinti központi irodaház munkatársai azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, 100%-os távmunkában, otthonról dolgoznak. A vállalat fontosnak tartja az oltottsági adatok pozitív alakulását, mert akkor tud felelősen dönteni az újranyitás lehetőségéről, ha minél több kolléga megkapja az oltást és ezzel együtt a védettséget. A vállalat a lépéssel más cégeket is arra ösztönöz, hogy hasonló módon segítsék elő a minél magasabb átoltottság elérését.

A vállalatnál plusz egy fizetett szabadnap jár minden kollégának, aki az oltás beadatása mellett dönt vagy már döntött, és legalább az első oltását már megkapta. A szabadnapot a munkatársak az év végéig, 2021. december 31-én Szilveszterig vehetik ki. Az oltásért járó plusz egy fizetett munkanappal a vállalat arra bátorítja kollégáit, hogy aki még nem regisztrált, fontolja meg az oltás lehetőségét, hiszen ezzel jelentősen csökken a vírus terjedésének lehetősége.

A vállalat egy anonim, önkéntes alapon kitölthető kérdőívben arra kéri munkatársait, hogy osszák meg eddigi tapasztalataikat a vakcinációval kapcsolatban. A kérdőívvel folyamatosan tudják követni, hogy eddig hányan kaptak oltást. Ennek segítségével átfogó kép rajzolódik ki a vállalat beoltottsági arányáról. Eddig közel hatszázan töltötték ki a kérdőívet, és a kitöltők több mint 80%-a kérte az oltást. Közülük nagyjából 65% kapta meg legalább az első vakcinát.

A kollégák visszajelzései alapján egyre jobban érezzük a fizikai jelenlét hiányát. Egyre többen érzik úgy, hogy szükségük van az együttműködésre, a közös munkára, a fizikai, vagy legalább a hibrid jelenlétre. Bízunk benne, hogy az átoltottsági arány növekedésével, a szigorú szabályok betartása mellett, mielőbb megkezdhetjük a fokozatos nyitást – mondta el Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR vezérigazgató-helyettese.

Szóljon hozzá!