ZETApress

hírportál

Itt az újabb vakcina

Megérkezett a 11. szállítmány a COVID-19 elleni COMIRNATY vakcinából Magyarországra. A megszokott és megbízható heti szállításoknak megfelelően ma újabb, csaknem 115 ezer adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett Magyarországra.

Ez már a 11. magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a 850 ezret – tudatta Magyar Henrietta vállalati kapcsolatok & kommunikációs vezető.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án karácsonykor érkezett hazánkba, ezt követően minden héten újabb vakcina adagok érkeztek, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A március 2-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a 850 ezret, ez több mint 430 ezer ember beoltására elegendő. A koronavírussal kapcsolatos további hírek idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!