ZETApress

hírportál

750 ezer Pfizer-vakcina

Újabb szállítmány érkezett a COVID-19 elleni COMIRNATY vakcinából Magyarországra. A megszokott és megbízható heti beszállításoknak megfelelően, ma újabb több mint százezer adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett Magyarországra.

Ez már a 10. magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a 750 ezret – tudatta Magyar Henrietta vállalati kapcsolatok & kommunikációs vezető.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett az országba, és ezt követően minden héten újabb vakcina adagok érkeztek, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A február 23-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a hétszázötven ezret, ez több mint 370 ezer ember beoltására elegendő. Koronavírussal kapcsolatos további hírek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!