ZETApress

hírportál

Defibrillátor Fóton

A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület közel félmillió forintos kedvezményt kapott defibrillátor vásárlásakor. Több tragikus esemény hatására a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége egy életmentő defibrillátor készülék beszerzéséről gondoskodott – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A nemes kezdeményezést a Defibrillátor Plusz Kft. egy nagyobb kedvezménnyel, valamint díjmentes oktatással támogatta. A magánszemélyek és vállalkozások adományaiból vásárolt készülék átadása után nemcsak a csapat tagjai, hanem a környezetükben élők is nagyobb biztonságban tudhatják magukat.

Az átadáson részt vett a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Defibrillátor Plusz Kft. képviseletében Varga Erika kereskedelmi igazgató, vezető oktató. Az egyesület vezetése meghívta dr. Vass Györgyöt, Fót polgármesterét; Bíró Zoltánt, Fót alpolgármesterét; Klement Jánost, Csomád polgármesterét; Béres Ferenc tűzoltó alezredest, a IV. Kerületi Tűzoltóság parancsnokát; Csámpai Attila tűzoltó századost, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét; Hodut Jánost, a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét.

Szabó Richárd, az egyesület elnöke kihangsúlyozta, hogy ennek a berendezésnek a vételára Fót és más területen élő lakóinak és vállalkozóinak adományaiból gyűlt össze. Az egyesület ezúton szeretné megköszönni támogatóinak, hogy hozzásegítették ahhoz, hogy Fóton és a környező településeken egy ilyen mobil készülékkel is segíthessen a bajbajutottakon.

A berendezés beszerzését a Defibrillátor Plusz Kft. 450 ezer forintértékű kedvezménnyel támogatta. A készülék átadását követően díjmentes defibrillátor használati oktatást tartott az egyesület képviselőinek Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. szakembere. – Elmondhatatlanul jó érzés egy olyan önkéntes szervezetet segíteni, melynek tagjai mindig készek életet menteni. Az újraélesztési és defibrillátor használati oktatáson minden tűzoltó nagyon jól megoldotta a feladatokat. Velük tényleg biztonságban vagyunk. Nagyon kedvesek is voltak, egyszerűen bearanyozták a napomat. Nagyon jó érzés önzetlen, segítőkész emberekkel találkozni – mondta az igazgató asszony.

Az oktatás során a résztvevők a teljes folyamatot megismerhették, és gyakorolhatták, valamint a feladatra vállalkozó tűzoltó bajtársuk közreműködésével szimulálhatták az újraélesztést. A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fót város és a környező települések lakóinak katasztrófa elhárításban való részvételére alakult meg. Tagjaik elhivatottan vállalják, hogy a bajbajutottak segítségére sietnek.

Szóljon hozzá!