ZETApress

hírportál

Elment az igazgató

A Vasút-egészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. menedzsmentje mély megrendüléssel tájékoztatja a Társaság minden munkatársát, partnereit, hogy dr. Kriza Ákos, a Társaság Miskolci Egészségügyi Központjának orvosigazgatója, két cikluson át Miskolc polgármestere január 18-án a késő esti órákban elhunyt.

Halálát évek óta tartó, méltósággal viselt, hosszan tartó súlyos betegség okozta, életének 56. évében.

Dr. Kriza Ákos fül-orr-gégész szakorvos a gazdasági társasággá történt átalakulás (1999) óta volt Miskolci Egészségügyi Központ orvos vezetője. Meghatározó szerepe volt abban, hogy a területi divízió hatékonyan és mindenki megelégedettségére, jól szervezetten lássa el a hozzá forduló betegeket, munkavállalókat. Vezetői munkássága során az intézmény sokat fejlődött mind épülete, mind orvosi felszerelése, mind a személyi feltételei tekintetében.

A Vasútegészségügy orvos és gazdasági igazgatóit tömörítő vezetői kar meghatározó egyéniségeként sokat tett az intézményrendszer fejlődésért, szemléletváltozásáért. Személyében Társaságunk egy, az intézményrendszert a nép-egészségügyi célok mentén elkötelezetten irányító orvos vezetőt, felkészült szakembert, jó barátot veszített el. Osztozunk a család fájdalmában, nyugodjon békében! – írta dr. Pásztélyi Zsolt ügyvezető, Vasút-egészségügyi Nonprofit Kft.

Szóljon hozzá!